Intel har slavat som aldrig förr med att tillverka nya felfria B3-styrkretsar efter att deras ”Cougar-gate” fiasko uppdagades. Närmast hela Sandy Bridge-plattformen förpassades till frysboxen och miljontals processorer fastnade på butikshyllorna i väntan på färska och fullt fungerande moderkort. Nu har flera stora tillverkare – tidigare än väntat – fått ut sina nya kort i svenska butiker.

När Intel gick ut med officiell information om sina felande Cougar Point-styrkretsar talade man om konsumenttillgänglighet så sent som i april månad för moderkort med de nya B3-steppade styrkretsarna. Något som gav AMD vind i seglen och gav både moderkortstillverkare och återförsäljare världen runt ordentligt med darr i knäna. 

Nu kommer dock glädjande nyheter för alla inblandade parter, ja kanske förutom AMD då, att de första moderkorten med Intels nya B3-styrkretsar redan börjat dyka upp i svenska butiker. Vi har fått bekräftande uppgifter om att en begränsad mängd moderkort redan hittat ut till svenska återförsäljare och att de större centrallagren ska fyllas på ordentligt i början på nästa vecka. Detta betyder att Intel bör kunna pumpa igång försäljningen av sin Sandy Bridge-plattform på allvar inom kort, vilket väntas ge en rejäl adrenalininjektion i den något slumrande datorförsäljningen.

ASUS som var mest lycksamma med sin försäljning av Sandy Bridge-baserade moderkort under de första veckorna har bekräftat att en mängd moderkort nu börjat gå ut till kunder för utbyte och att även försäljningslagren som synes börjar fyllas på.

p67.lager

Efter lite snabba undersökningar ser vi att moderkort med B3-steppade styrkretsar dykt upp på butikshyllorna både med Intel P67 och Intel H67 styrkretsarna. Bland tillverkarna ser vi att de flesta är med på banan där moderkort från ASUS, ASrock, Gigabyte och MSI redan verkar finnas i lager till viss del.

Sandy Bridge får med andra ord en nystart under veckan och försäljningen kan återupptas på allvar, så lita på en storoffensiv från både Intel och partners under mars månad.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid