Death Stranding lanserades till en början som en Playstation 4-exklusiv speltitel men har senare blivit klar för en PC-lansering och det exakta lanseringsdatumet har blivit satt den den 2 juni.

Hideo Kojimas senaste skapelse kallad Death Stranding mötte blandad kritik när det först lanserades till Playstation 4 under 2019. Kritiker och spelrecensenter har gett speltiteln en poäng på 82 av 100 hos Metacritic medans användarpoängen ligger på markant lägre 6.6 av 10.

Hur som helst har speltiteln ryktats vara på väg till PC under en längre tid och nu har den bekräftats anlända den 2 juni 2020. Detta innebär att spelet blir exklusivt för Sonys plattform i lite mindre än sju månader.

Spelet PC-version kommer bland annat komma med stöd för ultrabreda upplösningar, ett fotoläge och nytt innehåll baserat på Valves spelserie Half-Life.

Använder kopieringsskyddet Denuvo

Death Stranding har även bekräftats använda kopieringsskyddet Denuvo på sin PC-version. Till en början uppmärksammades en textrad hos plattformen Steam som nämnde att spelet skulle bli möjligt att aktivera på endast en dator allt som allt på grund av Denuvo.

Detta ska dock ha varit ett missförstånd och spelet utvecklare var snabba med att rätta felet. Spelet kommer inte begränsas till att kunna spelas på en enda maskin efter slutfört köp. Däremot kan spelet komma att nyttja Denuvos ökända säkerhetsåtgärder vad gäller ändringar i en dators hårdvara. Denuvo kommer med en begränsning som endast tillåter ett visst antal hårdvaruförändringar under en viss period. Överskrids denna begränsning kommer användare inte ha möjlighet att komma åt sitt spel under 24 timmar.

Medans detta kanske inte är något de flesta konsumenter kommer att uppleva något problem med kan det bli problem för spelrecensenter som testar en och samma speltitel med flera hårdvaruuppsättningar för att bedöma dess generella prestanda.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid