Dell har nu avtäckt bildskärmen UP3221Q. Företagets första bildskärm baserad på mini-LED-teknik och fokus här ligger på professionella innehållsskapare som kräver färgexakthet stora färgomfång.

Mini-LED har börjat bli mer och mer av en snackis inom bildskärmar. Under den senaste tiden har vi till exempel sett rykten som hävdar att Apple kommer att börja använda denna typ av bildskärmar i några av sina enheter senare i år. Innan något sådant händer däremot har Dell nu avtäckts företagets första mini-LED-skärm.

Den nya bildskärmen går under namnet UltraSharp 32 HDR PremierColor eller P3221Q. Enligt Dell själva ska detta vara världens första skärm med 2 000 bakgrundsbelysta mini-LED-zoner som kan dämpas.

Det rör sig om en 4K-upplösning och stöd för HDR 1000. Andra specifikationer intressanta för bildbehandlare är att skärmen kommer med stöd för 99,8 procent av färgspektrumet DCI-P3, 83 procent av BT.2020 och 93 procent av Adobe RGB-spektrumet. Bildskärmen ska även ha en responstid på åtta millisekunder och en uppdateringsfrekvens på 60 hertz.

Skärmen kommer färgkalibrerad från fabrik och erbjuder flera olika förinställda bildlägen. Däremot kan användare även koppla en extern färgkalibrator via skärmens inbyggda USB-A anslutning. Även en magnetiskt ansluten avskärmare medföljer UP3221Q för den som vill förhindra onödiga reflektioner och dylikt på skärmens yta.

Andra anslutningar inkluderar en Thunderbolt 3, två USB 3.2, två HDMI 2.0 och en DisplayPort 1.4. Prislappen för UP3221Q ligger på något tunga 5 000 dollar, omkring 44 500 svenska kronor utan moms inräknat. Skärmen kommer att bli tillgänglig världen över från och med den 5 november.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid