Small preview image

Dell är den odiskutabelt största datorbyggaren på planeten och trots sitt stora imperium har man haft det lite motigt på senare tid. Speciellt inom high-end marknaden där deras XPS-serie enligt Dell själva gått rätt bra, men trots allt lider lite av Dells varumärke. Dell är helt enkelt inte ett märke som rika tonåringar skryter om när de köpt en dator utan då är det hellre datorbyggare som Alienware,VoodooPC och liknande man vänder sig till. Nu har dessa tre tillverkare hamnat i en intressant situation då VoodooPCs vd Rahul Sood skrivit ett spekulativt inlägg i sin personliga blogg som säger att han tror att Dell kommer köpa upp konkurrenten Alienware. Soods har fyndigt nog döpt en eventuell sammanslagning till Dellienware och han har även punktat upp vad han tror skulle ligga bakom ett uppköp.



Att Dell vill växa ytterligare och att man behöver ett mer aktat namn inom high-end marknaden låter inte speciellt långsökt och att ett uppköp av Alienware för Dell knappast hade kostat mer än växelpengar för världens största datorbyggare.


Rhaul Soods blogg har blivit besvarad av Alienware, där man säger att man inte kan besvara liknande påstående. Hur det verkligen ligger till och om vi kommer få se Dellienware-produkter i framtiden återstår alltså att se. Men ingen rök utan eld som man brukar säga, fast det kan ju vara anlagt.


Källa: The Inq

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid