Tillkännagivandet av Surfacesurfplattorna fick många att rycka på ögonbrynen, då det var lätt att få en felaktig uppfattning om att Microsoft hade för avsikt att börja konkurrera med sina partnertillverkare. NordicHardware har pratat med Dell och de verkar se helt annorlunda på saken.

Surface är Microsofts egna surfplattor baserade på deras kommande operativsystem Windows 8 och dess syskon Windows RT för ARM-versionen. Efter att prisuppgifter för OEM-tillverkare på operativsystemen läckt ut började många fråga sig hur Microsofts partners skulle kunna konkurrera i pris mot Surface när de väl lanseras, eftersom Microsoft helt slipper de höga licenskostnaderna.

Vi pratade under gårdagen med Dell och snubblade in på Windows 8. När vi frågade om deras åsikt på Surface fick vi till en början det korta standardsvaret; att Microsoft och Dell är mycket nära samarbetspartners. Efter vidare diskussion fick vi höra att Dell såg positivt på Surface och att surfplattorna ska ses som referensplattformar för nästa generations Windows – precis som Nexus 7 är Googles referensplattform för Androidsurfplattor.

Enligt Dell finns ingen anledning till oro över Microsoft Surface

Vi frågade vidare om de ansåg att Surface var ett sätt att marknadsföra Windows 8 och att Microsoft i själva verket inte hade för avsikt att sälja Surface i höga kvantiteter. Den person vi pratade med kände sig säker på att så var fallet, så vi får anta att Dell som företag även har den åsikten. Slutligen frågade vi även om deras egna satsning på surfplattor med Windows 8 och kan bekräfta att Dell ska ha ett flertal lösningar på gång. Vi fick inga detaljer om exakt vad, förutom att det gäller ett flertal produkter med fokus på företagssegmentet. För företagen är kompatibilitet högt prioriterat, så Windows RT-plattor med ARM-processorer är alltså ingenting som ska ligga i deras intresse än på ett tag.


Relaterade nyheter:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid