Vi har hållt ögonen öppna efter Dells första Ultrabook, som under CES gav redaktionen ett överlag gott intryck. Dell XPS 13 finns nu tillgänglig för den svenska marknaden och ser på pappret slitstark ut med sin Gorilla-glas-skärm och chassi i kolfiber.

Dell XPS 13 är en Ultrabook, vars specifikationer är lik de flesta andra. Den kommer i grundkonfiguration utrustad med en Core i5-2467M på 1,6/2,3 GHz, 4 GB DDR3-minne och Intels integrerade HD 3000-grafik. Processorn går att uppgradera till den kraftfullare Core i7-2637M 1,8/2,9 GHz. SSD:n på 128 GB alternativt 256 GB står Samsung bakom, med deras mSATA PM830-serie vars stationära motsvarighet vi testat.

Vad som gjort Dells Ultrabook speciell är dess design, och efter de korta stunder vi haft med datorn kan vi säga att den är väl genomtänkt. Inte minst tangentbordet som får anses vara en av de viktigaste bitarna med en bärbar dator är relativt bra, och kommer med bakgrundsbelysning. Datorn har en överlag mycket bra finish, och trots dess 13-tumsskärm är den inte mycket större än de flesta datorerna med 11-tumsskärm på marknaden. Dell XPS 13 är byggd med en kombination av aluminium och kolfiber, och mäter 18 mm i profil med en vikt på 1,36 kilogram.

Annons

Sett till anslutningar hittar vi en USB 2.0, en USB 2.0, en mini DisplayPort, en 3.5 mm ljudingång (in/ut kombination) samt stöd för Bluetooth 3.0. Tyvärr finns ingen minneskortsläsare, vilket vi ser som en stor nackdel med en dator som marknadsförs som en 13-tummare. Det ser ut Batteriet ligger däremot i nivå med vad vi kan förvänta oss, och bör med sina 47 Wattimmar erbjuda helt godkänd batteritid.

Dell XPS 13 ska finnas tillgänglig från och med idag att beställa på Dells hemsida, och kostar 11 490 kronor med en Core i5-2467M och 128 GB SSD. För 12 990 kronor får man en SSD på 256 GB och för ytterliggare 1 000 kronor, får man ett lyft på processorfronten med en Core i7-2637M. Vi kommer att titta närmare på Dell XPS 13, som väntas dyka upp i testlabbet i början på nästa vecka.

För ytterligare produktinformation och för att konfigurera/beställa Dell XPS 13, klicka här.


Relaterade artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
thisJacob HugossonGambit_2K Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Gambit_2K
Medlem
Gambit_2K

Finns ett test hos Anandtech och det är ju samma skräpskärm som alla de andra tillverkarna använder. Enda vettiga första generations ultrabooken är ju Sonys med riktig bra skärm, 1920*1080 upplösning, möjlighet att slänga på bättre batteri möjlighet till externt grafikkort.

Finns ingen anledning att köpa en ultrabook förrän nästa generation tycker jag.

this
Medlem
this

Jo precis, det kommer dröja ett bra tag innan produkter med IB verkligen dyker upp.