AMD:s Radeon RX 6900 XT har med hjälp av flytande kväve satt ett nytt världsrekord för GPU-hastigheter då den har pressats till massiva 3 225 megahertz.

Välkända överklockaren Der8auer har lagt vantarna på ett Radeon RX 6900 XT Liquid Devil Ultimate från Powercolor. Denna upplaga av AMD:s flaggskepp ur Radeon RX 6000-serien kommer utrustad med en handplockad Navi 21 XTXH-grafikprocessor. AMD:s mest högpresterande upplaga av just denna grafikprocessor.

Grafikkortet kommer även med ett installerat vattenblock från fabrik. Det är dock inte detta som hjälpte överklockaren att sätta ett nytt världsrekord för hastighet hos en grafikprocessor.

I 3DMark Time Spy kunde grafikkortet med vattenblocket fortfarande monterat nå 2 830 MHz. Vilket är 295 MHz mer än vad grafikkortets maximala turbofrekvens listas som av tillverkaren. Detta med en temperatur på 86 grader.

Vattekylningen monterades bort och ersattes av flytande kväve när det blev dags för att se exakt hur långt grafikkortet kunde pressas. Grafikkortet kunde med en temperatur på -87 grader tryckas upp till 3 225 MHz på grafikprocessorn.

Hur länge Der8auer lyckas hålla kvar vid titeln som personen bakom världens snabbaste Radeon RX 6900 XT återstår att se. Klart står dock att Der8auers överklockningsäventyr var ett minst sagt lyckat sådant.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid