Blizzards senaste kvartalsrapport innehåller bekräftelse på att de hypade speltitlarna Diablo 4 och Overwatch 2 försenats. Något som kan innebära att det kommande året blir helt utan storspel från Blizzard.

Den som trodde att man inte kan försena ett spel som inte ens har ett lanseringsfönster får ta och tänka om. Blizzard har precis gick just detta för sina två kommande spel Overwatch 2 och Diablo 4. Dock har man inte förklarat riktigt varför de två speltitlarna har försenats.

Blizzard menar att båda spelen ska ha gjort goda framsteg mot att bli helt färdigställda och har tagit sig förbi flera viktiga milstolpar. De får dock ett ”senare lanseringsdatum än man tidigare föreställt sig”. Bidragande faktorer kan vara att de två utvecklingslagen båda har  förlorat personer i sin ledning den senaste tiden.

”While we are still planning to deliver a substantial amount of content from Blizzard next year, we are now planning for a later launch for Overwatch 2 and Diablo IV than originally envisaged” – Blizzard

Således är lanseringen för de två speltitlar ännu mer oklar. Tidigare hade det spekulerats att de två skulle dyka upp någon gång under 2022. Overwatch 2 har till exempel ryktats lanseras under sommaren nästa år. Med dessa vaga uppgifter från Blizzard ser det däremot ut som att det är år 2023 som kommer se spelen bli tillgängliga. Blizzard nämner att man har insett att en del av det man planerat att lansera nästa år skulle gynnas av en längre utvecklingsperiod än förväntat.

När spelen kommer att lanseras går endast att spekulera i just nu. Den som går och väntar bör nog inte hålla andan i alla fall.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid