Discord ska i hemlighet ha byggt upp en databas av server-bottar användare snart kommer att kunna välja och vraka mellan. Något som ska göra det enklare att hitta och lägga till bottar till Discord-servrar från och med början av 2022.

Enligt The Verge ska Discord förbereda sig inför lanseringen av en ny funktion som ska underlätta sökandet efter server-bottar. Discord har idag cirka 150 miljoner aktiva användare varje månad och över 30 procent av servrarna ska använda en eller flera bottar. Nu sägs företaget bakom tjänsten utveckla ett system som ska simplifiera processen med att integrera dessa i sin server.

Under våran 2022 ska då denna nya funktion implementeras. Den ska då bygga på att verifierade appar och bottar listas genom en sökfunktion. Just nu uppges listan innehålla omkring 12 000 bottar och appar och förväntas expandera innan funktionen lanseras. Det kommer även bli möjligt för utvecklare av dessa att själva lägga till sina produkter i sökfunktionen för att göra dessa tillgängliga för en större publik.

Bottar har blivit en grundpelare för Discord. Idag finns det bottar som står för alla möjliga funktioner, allt från minispel till automatiska moderatorer. Att det blir lättare att upptäcka bottar som passar bäst för specifika serversyften kan bara ses som en vinst. Förhoppningsvis får vi prova på denna nya funktion inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid