Plattformen Discord har under en tid erbjudit premiummedlemskap kallat Nitro och de medlemmar som hakar på detta medlemskap har erbjudits en uppsättning speltitlar utan kostnad. Detta är dock något som snart kommer att ändras.

Plattformen Discord har på relativt kort tid vuxit till att bli en omåttligt populär gaming-inriktad chattplattform. Från detta har det gått till att bli en fullfjädrad spelplattform och butik. Detta har dock inte gått exakt som utvecklarna önskat och plattformens spelbutik stängde ned tidigare i år och snart kommer även premiumtjänsten Discord Nitro att genomgå en stor förändring.

Den som har lagt de cirka 100 kronorna per månad för ett Nitro-medlemskap har tidigare fått tillgång till ett bibliotek av speltitlar som gått att åtnjuta utan extra kostnad. Från och med oktober månad kommer dock detta att ändras och spelbiblioteket kommer inte längre att vara tillgängligt för premiummedlemmarna.

Enligt utvecklarna av Discord ska denna ändring komma som ett resultat samma sak som sänkte plattformens spelbutik: lågt intresse. Efter att ha övervägt denna förändring under en längre tid har utvecklarna insett att få Nitro-användare faktiskt spelade de speltitlar som erbjudits och många användare lade inte ens någon energi på spelbiblioteket alls. Något som nu resulterat i att Nitro-medlemskapen inte längre kommer att få några medföljande speltitlar till sitt förfogande.

Discord Nitro kommer att fortsätta erbjuda sina andra fördelar jämfört med ett gratismedlemskap. Dessa inkluderar bland annat möjligheten att streama i 720p vid 60 bildrutor per sekund eller 1080p vid 30 bildrutor per sekund till de chattrum användare är medlem i. Detta tillsammans med till exempel nya och utökade egenskaper för att anpassa de servrar en Nitro-användare själv styr.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid