Doom i 4K på surfplattan Asus Transformer 3 Pro med GTX 1080

Ett externt Geforce GTX 1080-grafikkort hjälper till på traven!

0

Asus tar sikte på Microsofts hybridplatta Surface 4 när man lanserar Transformer 3 Pro – en surfplatta med stöd för inkoppling av Geforce GTX 1080.

Asus nya hybridplatta Transformer 3 Pro kan agera både surfplatta och bärbar dator. Den 12,6 tum stora skärmen har en upplösning på 2 880 x 1 920 pixlar och stödjer touch men surfplattan kan med sitt integrerade stöd och det medföljande portabla tangentbordet förvandlas till en mer produktiv bärbar dator.

Under den tunna profilen hittas en mobil Core i7-processor, upp till 16 gigabyte DDR4-minne samt upp till 1 terabyte PCIe X4 SSD-lagring. Vi hittar även integrerad fingeravtrycksläsare, 13-megapixelkamera, USB 3.0 och HDMI-utgångar samt integrerade Harman Kardon-högtalare. Transformer 3 Pro mäter endast 8,35 millimeter i profil och backas upp av sitt ännu tunnare syskon Transformer 3 som i sin 6,9 millimeters profil rymmer en Core i-processor av okänd modell, 512GB SSD, upp till 8 gigabyte DDR4-minne.

Det kanske mest intressanta med Asus nya ultraportabla hybriddatorer Transformer 3 och Transformer 3 Pro är dock stödet för USB Type-C och Thunderbolt 3.0. Med denna koppling kan man ansluta Asus externa grafikkortsdocka ROG XG Station 2, vilket gör det möjligt att förvandla surfplattan till en tvättäkta gamingdator med Windows 10 som operativsystem.

Surfplatta ”med” Geforce GTX 1080

Exakt hur väl den mobila Core i7-processorn klarar av att driva kraftfulla grafikkort som Geforce GTX 1080 återstår att se men att med en ensam kabel förvandla en ultratunn surfplatta till en kraftfull gamingdator låter onekligen lockande. Inkopplad i ROG XG Station 2 är Asus Transformer 3 samt Transformer 3 Pro även redo för att driva VR-glasögon som Oculus Rift och HTC Vive.Asus_Transformer_Pro_05

På mässgolvet demonstrerades detta genom att vi fick testa att spela Doom i 4K-upplösning – på en surfplatta. En minst sagt häftig upplevelse och även om grafikinställningarna var spikade till low och det fanns vissa stabilitetsproblem var det med runt 80-90 fps en riktigt stabil upplevelse.

Asus kommer att sälja sina hybriddatorer Transformer 3 och Transformer 3 Pro i två olika modeller, Icicle Gold samt Glacier gray. Prislapparna börjar på 799 dollar respektive 999 dollar men då är det med enklare Core i5-processorer och mindre minne samt lagringsutrymme. För den som vill maxa specifikationerna och köpa sig en extern ROG XG Station 2 med tillhörande grafikkort springer kostnaden iväg med många tusenlappar.

Surfplatta som gamingdator
Skulle du kunna tänka dig att köra en surfplatta som speldator?
computex_2016_3

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid