På CES 2022 presenterar i dag HP en stor uppsättning datorer och bildskärmar. Totalt presenteras 30 nya produkter från företaget. Bland nyheterna finns en Dragonfly-laptop med Chrome OS, en ny ultrabred skärm och nya kompletta datorer.

Nyheterna från HP är fler än vi kan sammanfatta i en artikel men vi väljer ut några guldkorn. För det första så uppdaterar HP sin företagsorienterade ultratunn laptop Dragonfly, Dragonfly G3. Den kommer med Intels sprillans nya Intel Alder Lake-processorer för laptops. en har också en ny bildskärm på 13,5 tum med ett bildförhållande på 3:2 som kan passa bättre för produktivt arbete än föregångarens 16:9-skärm.

HP Elite Dragonfly Chromebook Enterprise är namnet på den Chrome OS-drivna varianten som blir världens första laptop med vPro-processor och Googles operativsystem. Det gör den också till en av marknadens mest avancerade Chromebook. Hur många som väljer att betala så mycket för en så avancerad laptop med Chrome OS återstår att se. Nu finns åtminstone alternativ med både Windows och Chrome OS.

Ultrabred med 4K-kamera

HP introducerar en ny ultrabred bildskärm på 40 tum med 5K:2K-upplösning och Thunderbolt 3-docka som HP påstår ska kunna driva två datorer. Vi gissar att det betyder att den åtminstone kan driva en högprestanda-laptop med USB C. HP Z40c G3 har 98 procent täckning för DCI-P3. Den kan också skryta med en inbyggd 4K-kamera, vilket HP menar att de är först med i branschen.

På baksidan av HPs nya skärmar finns fästen för en ny dator. HP Z2 Mini G9 beskrivs som världens mest kraftfulla SFF workstation-dator. Företaget är fåordiga kring datorns exakta specifikation men utlovar RTX-grafik i ett format som alltså får plats bakom bildskärmen.

Kompletta byggen

Under en tid med stora brister på datorkomponenter har kompletta byggen blivit mer attraktiva. HP hoppar på den trenden och lanserar tre nya datorer. OMEN 45L, OMEN 25L och Vitus by HP 15L. OMEN 45L kommer med ett externt utrymme för vattenkylning som använder luft från utsidan, inte insidan av chassit. Den kan konfigureras med RTX 3090 och RX 6900 XT samt 12900K och 5950X. OMEN 25L kommer istället med RTX 3080 som maximalt grafikkort och Core i7-processor medan Victus by HP 15L har ett chassi på bara 15 liter som tillåter maximalt ett 3060 Ti och en Core i7-processor.

HP sikar på relativt kvicka lanseringar av sina nya produkter. Flera lanseras redan i januari och februari medan andra lanseras senast under våren, till stor del i mars.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid