Nu har det bekräftats att E3 2023 ställts in då arrangörerna helt enkelt inte lyckades dra tillräckligt mycket intresse för att gå vidare med de stora planerna man hade för evenemanget.

Tidigare denna vecka rapporterades det att tråkiga nyheter var på väg från E3-arrangörerna. Nu bekräftar IGN som fått bekräftat från flera håll att E3 2023 officiellt inte kommer att ske.

Evenemangets arrangörer Entertainment Software Association (ESA) tvingades att ställa in mässan även förra året men lovade att man skulle göra en ordentligt comeback detta år. Nu ska det däremot ha bekräftats att de planer man hade för återkomsten helt enkelt var för stora jämfört med intresset man lyckades dra från spelutvecklare och publicister.

Detta kommer inte som någon större överraskning efter att Microsoft, Nintendo, SEGA, Sony, Tencent och Ubisoft alla bekräftat att de inte skulle närvara vid E3 2023. Till och med Devolver Digital som vanligtvis sätter ihop ett eget jippo över gatan från E3 och inte vid själva mässan ska ha skrotat sina planer för i år.

Hur mässans framtid ser ut är just nu allt annat än klart. Tidigare år ställdes den in på grund av Covid-19 och nu har man helt enkelt inte lyckats få ihop tillräckligt mycket intresse eller innehåll för att dra ihop årets upplaga. ReedPop som skulle sätta ihop mässan med ESA nämner dock i ett uttalande att man kommer fortsätta arbeta tillsammans med ”framtida E3-evenemang”. Således är det inte osannolikt att man ger sig på en mässa nästa år. Exakt i vilket format det skulle bli återstår däremot att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid