Den årliga E3-mässan går nu av stapeln och under måndagskvällen var det dags för Electronic Arts att presentera sina nyheter. Den välkända speltillverkaren bjöd på flera efterlängtade förhandsvisningar så som gameplay från Star Wars: Battlefront men även vissa mindre överraskningar. Allt är samlat här för ditt nöje.

I går klockan 22:00 svensk tid var det Electronic Arts tur att ta sig an scenen på E3 2015. I dagsläget är EA världens största utgivare av dator- och TV-spel och med flertalet kända och väletablerade dotterbolag så som BioWare, Dice, Maxis, Visceral Games var trycket från publiken stor.

Efter en inledande och kort sekvens av kommande Mass Effect Andromeda tog EA:s vd Andrew Wilson plats i rampljuset för att prata om vikten av spelande. Strax därefter kom en lång presentation av nya spel från företaget.

Need for Speed

Det första spelet som presenterades var nya Need for Speed som tar oss tillbaka till intensiva polisjakter, där ditt rykte tillsammans med ditt manskap ligger i fokus. Realistiska omgivningar är något som EA ska ha arbetat mycket med i utvecklingen av spelet. Nya Need for Speed ska också vara den mest anpassninsgbara versionen av spelet hittills med möjlighet att använda eftermarknadsdelar och frihet för spelare att göra vad som helst i spelets öppna värld. Lansering är tänkt att ske den 3 november 2015.

Star Wars: Old republic – Knights of the Fallen Empire

Under presentationen fick vi vet att EA har lyssnat på klagomål angående tidigare Star Wars-spel och företaget nu valt att bygga nästa spel på konsumenternas linje. Nu står bättre, djupare och mer dynamisk handling på menyn. Alla handlingar som spelare gör under spelets gång sägs förändra hur spelet slutar och allt grundar sig i vilka beslut spelaren tar.

Knights of the Fallen Empire är en kostnadsfri expansion för alla abonnenter av Star Wars: Old republic och kommer att lanseras under oktober månad.

Unravel

En väldigt nervös Martin Sahlin som kommer från Umeå tog plats på scen för att berätta om företagets nya studio, Coldwood. Studion har utvecklat ett nytt spel som kallas Unravel. Det är lite oklart exakt vad spelet går ut på men kärlek och bokstavligt talat en röd tråd var några av ledtrådarna vi fick höra om. Vi fick inte höra något om ett lanseringsdatum men spelet finns redan att förboka på Origin Store.

Plants vs Zombies: Garden warfare 2

Med sina sex miljoner spelare av Plants vs Zombies har PopCap Games valt att bygga vidare på sin dundersuccé. Möjlighet att spela, inte bara i singleplayer mode, utan även co-op med upp till fyra spelare samtidigt är en av nyheterna i kommande Garden warfare 2. Nya karaktärer visades upp så som spelets första krypskytt.

NBA Live 16

EA Sports nya basketspel presenteras med löften om kommande konstanta uppdateringar. Den stora nyheten för spelet är en ny smartphoneapp som kan fotografera spelarens ansikte och använda detta för att skapa en anpassad karaktär i spelet. Spelet inkluderar även nya dynamiska rörelser och flera nya kameravinklar som ska göra att spelet kännas mer verklighetstroget än tidigare.

FIFA16

Varför förändra ett vinnande koncept? Den största nyheten i EA Sports nya FIFA-spel är att det nu finns kvinnolag att spela med. Detta är något som EA själva hävdar har krävt både tid och engagemang för att lyckas med. Företaget har även jobbat hårt med att ta fram nya rörelser med hjälp av fotbollsspelare och rörelsesensorer för att minimera ”krockar” mellan spelare och skapa mjukare rörelser i spelet.

Mirror’s Edge Catalyst

Dice:s Mirror’s Edge blev en stor framgång när det lanserades år 2008. Med sin lite annorlunda spelstil satte det spår i många spelare som bett om en uppföljare. Mirror’s Edge Catalyst ser ut att bli en storslagen uppföljare. Spelet blir helt utan mikrotransaktioner eller laddningsskärm, vilket ska förstärka frihetskänslan i spelet. Spelet är tänkt att lanseras den 23 februari 2016.

Star Wars: Battlefront

Med hjälp av grafikmotorn Frostbyte utlovas ett helt nytt och autentiskt vädersystem i nya Star Wars: Battlefront. För att göra saken ännu lite bättre används även ny teknik så som Physically Based Rendering (PBR) och Photogrammetry (Fotorealism) för att få till än mer verklighetstrogen grafik. Battlefront klarar av multiplayer med upp till åtta spelare men känner du för att spela själv går det även bra att spela i uppdragsläget.

En punkt som Dice ville lyfta fram lite extra under sin presentation av Battlefront är att alla spelsekvenser som visades var renderade av ett Playstation 4. Huruvida grafiken skiljer sig åt gentemot en PC kvarstår att se men det lilla vi fick se så ser det väldigt lovande ut.

Slutligen hade vi mer än gärna viljat se lite mer från Mass Effect Andromeda, men den som väntar på något gott får vänta tills, ja, slutet av 2016. Tills vidare får vi nöja oss med det korta klipp som visades vid presskonferensens början.

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ApexisomeonesomewhereSegen01RK Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RK
Gäst
RK

Jag vill inte vara alltför grinig, men grammatiken i denna artikel är bedrövlig. Några exempel: ”Måndagen den 15 Juni” – veckodagar och månader skrivs med liten bokstav på svenska.”vara den mest anpassninsgbara Need for Speed” – det, inte den. Anpassningsbara är felstavat.”Från Sverige Umeå” – Jag tror inte att man på en svensk sida behöver nämna att Umeå ligger i Sverige, men även om man tycker det är nödvändigt så är ”Sverige Umeå” inte korrekt. Jag skulle säga att ”svenska Umeå” är ett bättre alternativ.”tog en väldigt nervös Martin Sahlin plats för att berätta vad deras studio” – Saknas det… Läs hela »

someonesomewhere
Gäst
someonesomewhere

[quote name=”RK”]Jag vill inte vara alltför grinig, men grammatiken i denna artikel är bedrövlig. Några exempel: ”Måndagen den 15 Juni” – veckodagar och månader skrivs med liten bokstav på svenska.”vara den mest anpassninsgbara Need for Speed” – det, inte den. Anpassningsbara är felstavat. […] Det finns fler exempel på meningar som inte är direkt felaktiga, men som bara känns konstiga och svårförståeliga, ungefär som om de direktöversatts från engelska till svenska. Man får göra misstag, men den här artikeln skulle verkligen behövt en ordentlig korrekturläsning innan publicering. Som det är nu tar alla dessa fel fokus från artikelns faktiska innehåll.[/quote]… Läs hela »

Segen01
Gäst
Segen01

[quote name=”RK”]Jag vill inte vara alltför grinig, men grammatiken i denna artikel är bedrövlig….. [/quote]

Det behövs fler grammar nazis. Publicerar man en nyhetsartikel så bör den vara rättstavad.

Segen01
Gäst
Segen01

Star Wars Battlefront med endast 8 spelare? Gäller det PS4 och XO då? För pc gäller det väl 40 pers, eller hur?
Man kan inte ha ett BF spel i 4 mot 4 läge! Det funkar ju inte!

someonesomewhere
Gäst
someonesomewhere

[quote name=”Segen01″][quote name=”RK”]Jag vill inte vara alltför grinig, men grammatiken i denna artikel är bedrövlig….. [/quote]

Det behövs fler grammar nazis. Publicerar man en nyhetsartikel så bör den vara rättstavad.[/quote]

Troll! Behövs fler ”grammar nazis” säger han och särskriver. Good work! XD