Lanseringen av Battlefield 3 ligger nu vid horisonten, och är en titel många gamers väntat på då det blir en av de första som verkligen lagt ett stort fokus på PC-versionen. Electronic Arts planerar även en massiv Battlefield 3 turnering under 2012, med över 1,6 miljoner dollar i prispotten. Men den ska enbart vara till konsol.

Battlefield 3 har varit som ett ljus i mörkret för många PC gamers, som oftast får en halvdant kodad version för PC då konsolerna numera får all uppmärksamhet. Spelet ska förutom den nya Frostbite 2-motorn få imponerande grafik, och vad som ser ut att bli ett spel som kan pressa dagens hårdvara till det yttersta.

Battlefield_3_competitionThe largest online console game tournament ever!

Electronic Arts som är distributören bakom det svenska DICE ska arrangera en massiv turnering 2012, där de väntar sig kunna sätta djupa spår i gamers minne med över 1,6 miljoner dollar i priser. Electronic Arts och DICE har stora förhoppningar om att Battlefield 3 kommer hjälpa dem in i eSport-scenen, men vi vågar säga att de närmar sig de professionella spelarna från helt fel riktning.

Tävlingen gäller enbart för Xbox 360 och PlayStation 3, PC:n blir alltså helt utelämnad ur tävlingen. Det är sedan tidigare mer eller mindre ett faktum, att de många FPS-proffs säger att man behöver mus och tangentbord för att uppnå den precision de vill ha. Vi har väldigt svårt att förstå oss på EA:s strategi, medan eSport-scenen är stor på konsol så får den inte samma uppmärksamhet i media. Det kanske är något EA vill ändra på, speciellt med tanke på deras höga prispott.

Källa: EA via Maximum PC

Relaterade nyheter:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Tja, ser dom det som svårt att slå sig in som titel på eSport på PC så kan man ju skapa sig ett namn som titel på konsol och på så sätt slå sig in även på PC i steg två. Men visst känns det dumt med tanke på hur mycket dom jobbat på PC-versionen. Eller så är det ett sätt att få en massa kritik och sen vända på det hela genom att gå communityt till mötes….