Nya rapporter menar att Electronic Arts har valt att lägga spelserierna Project Cars och Dirt på hyllan för att fokusera på sin andra, mer lukrativa racingspel.

År 2019 köpte Codemasters spelserien Project Cars från Slightly Mad Studios. Codemasters i sig är bland annat kända för sina egna racingserier som till exempel F1 och Dirt. Uppköpet gjorde alltså Codemasters till ett av de större namnen när det kommer till just racingfokuserade spel med serier som F1, Grid, Dirt och efter affären även Project Cars.

Under 2021 köpte Electronic Arts (EA) Codemasters och fick då även deras rättigheter till flottan av racingserier. Detta tillsammans med EA:s serier som Need for Speed och Burnout resulterade då i att bolaget var en absolut mastodont när det kommer till bilspel.

Nu hävdas det dock att EA kommer att göra sig av med några av dessa spelserier. Både Project Cars och Dirt sägs läggas på hyllan. Informationen kommer från hemsidorna Gamesindustry och Insider Gaming som menar att EA slopar de två spelserierna och flyttar över utvecklarna till de mer lukrativa racingspelen EA äger.

Hur väl dessa rapporter faktiskt visar sig stämma återstår att se. Ett par färre aktiva serier inom samma genre kan dock vara ett smart drag av EA som utvecklare. Rapporterna hävdar också att utvecklare som arbetar på Project Cars ska ha fått ett meddelande om att de kommer att förflyttas och få ”passande rollande” på annat håll. Något som då kan innebära att de mer populära racingspelen får fler utvecklare som aktivt arbetar på dem.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid