MSI Lightning är i synonym med överklockning på grafikkortsmarknaden och för att nå de bästa resultaten räcker inte alltid traditionell luftkylning. Nu är en ny vattenkylare från EKWB på gång, speciellt anpassat för MSI Radeon R7970 Lightning.

Med en klockfrekvens på 1 070 megahertz så var MSI R7970 Lightning redan kraftfullare än det nyligen lanserade HD 7970 GHz Edition från AMD, men med en väl tilltagen strömfasdesign är det ett grafikkort som ber om mer än luftkylning.

För första gången släpper EKWB (EK Water Blocks) ett vattenblock speciellt skräddarsytt för ett grafikkort i Lightning-serien grafikkortet. Att det är byggt för R7970 Lightning i åtanke innebär att det inte är i vägen för MSI GPU Reactor på baksidan av kortet. När NordicHardware överklockade grafikkortet kom vi utan större problem upp till 1 300 megahertz med företagets Twin Frozr-kylare, vilket får oss att undra vad som är möjligt med det nya vattenblocket?

ekwb

ekwb2

MSI kommer inte att sälja deras R7970 Lightning med vattenblock, utan det kommer finnas att köpa till separat på EKWB:s hemsida. Vi saknar ännu några prisuppgifter för vattenblocket, men det kommer finnas tillgängligt att beställa om en vecka – den 27 juli.


Relaterade nyheter:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid