Elden Ring kan vara ett av de största spelsläppen vi ser under 2022 och nu har det bekräftats att spelet sålts i över tolv miljoner exemplar på strax under tre veckor efter lansering.

Att FromSoftwares senaste speltitel Elden Ring är en väldigt lyckad lansering är nog något få har lyckats undgå. Trots diverse prestandaproblem och buggar har spelet mottagit väldigt god kritik från både spelare och recensenter. Något som nu reflekteras i försäljningssiffrorna.

Spelets publicist Bandai Namco och utvecklaren FromSoftware har nu avslöjat att spelet sålts i en miljon exemplar på hemmamarknaden i Japan och över tolv miljoner exemplar världen över.

Utöver de imponerande siffrorna ger pressmeddelandet även antydan till att vi kan komma att se mycket mer från Elden Ring i framtiden. Bandai Namcos överhuvud Yasuo Miyakawa nämner i pressmeddelandet att man ansträngt sig på att göra Elden Ring tillräckligt bra för att expandera märket. Enligt Miyakawa ska detta innebära att serien ska sträcka sig bortom spelet i sig. Något som kan innebära att framtiden bjuder på böcker, filmer eller dylikt baserat på världen spelutvecklaren skapat tillsammans med George R.R. Martin.

Exakt vad vi kommer få se för media baserad på Elden Ring i framtiden återstår att se. Klart står dock att spelet är ytterst framgångsrikt och det vore förvånansvärt om vi inte skulle få se mer av världen som introducerades med titeln.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid