Det ekonomiskt krisdrabbade Elpida har varit farligt nära konkurs men nu ser det ut som att de är nära en lösning. De håller på att nå en överrenskommelse med Micron och Nanya gällande deras ReRAM-teknik där ett mycket nära samarbete kommer inledas – men Elpida förblir självständigt.

Elpida har nu presenterat en återhämtningsplan som ska få företaget på fötterna igen, och som tidigare uppgifter talat om har Micron och Nanya med saken att göra. Det är dock inget tal om en ihopslagning. Elpida beskrivs idag som teknikrik, men fattig när det kommer till pengar. Man ska därför utnyttja det man har genom att få andra företag att investera i Elpida.

Elpida, Micron och Nanya kommer inte slås ihop däremot inleds ett väldigt nära samarbete mellan bolagen. Micron väntas göra en större investering i Elpida, där de även blir aktieägare. Även Elpida väntas placera pengar i Micron för att bli aktieägare där. Företagen ska även skriva under ett så kallat Memorandum of Understanding, som där avtalet mellan de båda parterna detaljeras. När det kommer till Nanya så är Elpida just nu i samtal med moderbolaget Formosa Plastics Group för att ta fram ett avtal liknande det med Micron.

Företagen kommer dela stora delar av forskning och utveckling ihop, samt planeras även att man samarbetar med fabriker och tillverkning. Elpida, Micron och Nanya kommer alltså fortsättningsvis vara enskilda bolag, med ett mycket nära samarbete där Elpidas ReRAM ska vara nyckelkomponenten i samarbetet. Det här kan enligt en talesperson från Elpida, bli den enda alliansen som kan ta sig an Samsung, som obehindrat fortsätter att växa som aktör på minnesmarknaden.

Tidsfristen för Elpida är kort då de egentligen bara hade till slutet av januari på sig att ta fram en lösning. På grund av problem i förhandlingarna mellan de olika parterna, kommer det dra ut på tiden ytterligare. Vad vi kan vänta oss är ett officiellt uttalande om samarbetet de kommande dagarna, eller någon gång under februari månad.

Källa: BSN*


Relaterade nyheter:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish Berserkthis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Jag tror att den här alliansen kommer att göra övergången till ReRAM mer stabil och aggresiv. Det ser ju ut som att HP lär dra in en hel del pengar på det, eftersom det förmodligen finns någon form av licens. Kan bli ett bra komplement till den minskande traditionella PC marknaden.

Svensken
Medlem
Svensken

Jag håller tummarna för att detta går igenom! 🙂