Enligt Fudzilla kommer vi bara få se fyrkärniga modeller av AMD:s nya A-serie APU:er som går under kodnamnet Llano och modellbeteckningen A8 och A6. A4 och E2-modellerna som är tvåkärniga med 240, respektive 160 Radeon-kärnor ska lanseras vid ett senare tillfälle.

Det ska dröja innan de tvåkärnia A4 och E2 APU:erna når ut på marknaden. Varför AMD valt att göra detta är ännu oklart men en möjlighet är lägre prestanda än väntat mot Sandy Bridge och dess integrerade grafik. Ett annat alternativ kan vara för hög efterfrågan från tillverkarna på dessa modeller då priset på bärbara med A4 och E2 ska ligga på 4 000 respektive 5 000 kr.

De tvåkärniga modellerna ska inte ligga på samma produktionslinje som de fyrkärniga Llano i A8 och A6-serien. Så A4 ska komma med 2 kärnor med 1 MB L2-cache vardera och 240 Radeon-kärnor, medan E2 väntas ha 2 kärnor med endast 512 KB L2-cache vardera och 160 Radeon-kärnor där man stängt av vissa delar för att få ned priset.

Det Fudzilla säger överensstämmer med den svenska prissökmotorn Prisjakt där endast A6-3650 och A8-3850 finns listade. Llano och moderkort väntas dyka upp på butikshyllorna under nästa vecka i början på juli månad.

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
UT_lolPsynoKhi0mitrixJacob HugossonSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

Erm… [url]http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=635214[/url] Det var den första Llano-modellen som blev listad på Prisjakt över huvudtaget..

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”PsynoKhi0″]Erm… [url]http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=635214[/url] Det var den första Llano-modellen som blev listad på Prisjakt över huvudtaget..[/quote]

Jacob syftar nog på den stationära lanseringen imorgon. Och där ingår bara två fyrkärniga modeller A8 3850 och A6 3650.

mitrix
Medlem
mitrix

Enligt i.a.f Anandtech så kommer de tidiga tvåkärniga också att vara fyrkärniga, fast med avaktiverade kärnor och de tvåkärniga kommer senare, om det är likadant på bärbara sidan kommer jag inte riktigt ihåg om det stod nåt om. Men passar ju in med att man lanserar de tvåkärniga senare också, man vill väl minimera tiden man använder fyrkärniga till tvåkärniga.

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote name=”Swedish Berserk”]Jacob syftar nog på den stationära lanseringen imorgon. Och där ingår bara två fyrkärniga modeller A8 3850 och A6 3650.[/quote]
Jaha ja…

UT_lol
Medlem
UT_lol

Ser ut som att de kör en Intel-variant, där de låter de två snabbaste processorerna representera hela serien.
Så gjorde Intel iaf med Sandy Bridge, där de släppte hela serien men lät alla hårdvarusidor testa endast de två snabbaste. En kan undra varför…