Det här med bloggande är inte riktigt min grej, men jag tyckte att händelser på senare tid ändå gör att det börjar bli läge för det, då jag nämligen har lite saker att meddela er läsare. Det är nämligen läge att packa och dra, som det så fint heter.

Som vissa av er redan vet och har nappat upp ifrån kommentarerna till NHTV-avsnittet med nätaggregaten, kommer jag efter en hel del år (lite drygt fem om jag räknar rätt), lämna NordicHardware. Det har varit en kul tid på många sätt och vis, jag har exempelvis skrivit världsexklusiva artiklar (nåja, en åtminstone, Danamics LM-10), fått möjligheten att resa (har för NH varit till bl.a. Paris, Los Angeles, Beijing och Taipei) och på senare tid haft min alldeles egna lilla lekstuga i NHTV, där jag kunnat hacka fritt på allt och alla. Dessutom har jag haft de flesta verktyg till hands för att utöva det jag tycker är roligast med datorhårdvara, extrem överklockning.

För att spinna vidare på temat ”been there, done that”, har jag bland annat blödit näsblod på EU-finalen i MOA 2010, där jag även placerade mig tvåa och ännu bättre, blev tillsammans med min nuvarande flickvän strax därefter, jag har sagt ”you’re doing a shit job in the Nordics” till NVIDIAs huvudansvarige för marknadsföring i Europa, jag har missat en visning av en Llano-ES-plattform för att jag tyckte det var roligare att spendera kvällen i en Force Dynamics-racingsimulator. Jag har även satt i mig kyckling som hade legat framme alldeles för länge i Beijing med en ruskig magsjuka som följd, på mer lokal nivå har jag och Anton drivit varandra till tillfälliga vansinnen. Minnen finns det gott om.

Det är NH:s fel att den här bilden existerar. På sätt och vis.

Under tiden på NH har jag även viktigast av allt knutit en hel del unika kontakter på en hel del spännande företag. Visst, vissa må ha varit danska, andra kompletta idioter (inte nödvändigtvis en synonym för dansk har det visat sig, även om jag ofta predikar på den linjen), men även någon som nu har gått så långt som att hon tyckte att jag kunde börja jobba för deras företag. Där kommer jag börja i December. Genom att ha varit aktiv på NH har jag även hittat mig en samling vänner, främst tänker jag på Henry ”ME4ME” de Kruijf, Mattias ”gbglassen” Awes och Jon ”elmor” Sandström, en sån där samling folk som bara kan förenas av ett starkt intresse till något gemensamt.

Anledningen till att jag packar och drar är dock förhållandevis enkel. Jag har sedan Juni månad haft ett heltidsarbete vid sidan av NHTV (dessförinnan hade jag det inte), vilket har gjort att jag egentligen inte kan fokusera på det lika mycket som jag hade önskat, vilket gör att min vilja att producera saker av åtminstone hyfsad kvalisort blir lidande, detta i sin tur går ut över alla. I början hade jag förhoppningen att jag skulle klara av några avsnitt i månaden trots arbetet, men det visade sig bli lite övermäktigt med åttatimmarsdagar och två timmar resväg tur och retur.

Jag kommer även i framtiden bidra till att NH utvecklas på sätt och vis i min nya roll som ansvarig för komponentmarknadsföring i Sverige/Finland hos MSI, men självklart kan jag inte vara kvar i en bedömande position (som vissa andra tycker sig kunna) som oberoende recensent om jag inte är oberoende. Vad jag istället kommer göra i framtiden är att försöka se till att ordna lite evenemang som intresserar hårdvarusverige på alla möjliga och omöjliga tänkbara vis, och inte minst se till att samla feedback och försöka hjälpa alla så gått det går vad gäller MSI-produkter.

Rent privat kommer jag förmodligen sitta och fortsätta spamma låtar i ”Vad lyssnar du på NU”-tråden, fortsätta sälja prylar i Köp & Sälj och provocera ilg@dd. Men han kommer inte kunna beskylla mig för att vara admin, eller ens moderator (vilket jag nu i och för sig inte varit på länge) då jag härmed lägger ner mitt aktiva bidragande till NH på skribentnivå.

Aldrig förut har jag i mitt vuxna liv (börjar trots allt bli gammal, är hela 22) haft problem att säga farväl och lämna något, eller trott mig ha problem med det, men nu blev jag trots allt sittande här, skrivandes på ett avskedsbrev, vilket måste betyda någonting. Till alla som läst mina artiklar och sett mina videoklipp: ett stort tack.

Vi ses när jag fått sparken och skrivhanden börjar glöda igen.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ilg@ddilg@ddctrlshaglordAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

GL/HF som de säger 😉

shaglord
Gäst
shaglord

Lycka till

ctrl
Gäst
ctrl

Kul så länga det varade, men eftersom du inte helt lämnar oss (du kommer ändå finnas i forumet emellanåt som det låter) kan vi väl ändå se din udda humor då och då. Jag upplevde dig som en trevlig prick de gången man träffade dig IRL. Hoppas nya jobbet kommer fungera fint så att marknaden för MSI blir bättre i norden.

ilg@dd
Gäst
ilg@dd

Hahaha, det var som fasen.
Här har man blivit nämnd utan att man känt till det. 😉
/ilg@dd

ilg@dd
Medlem

Jo, det var jag, lyckades inte logga in på mitt gamla konto först. 🙂
Vad händer här på NH? Nya ”Allmänt” är låst för nya inlägg och kommentarer såg jag, har alla övergett NH? 🙁