EU uppges ha pumpat bromsarna för sin utredning in i Nvidias potentiella uppköp av Arm. Det tidigare slutdatumet satt till den 25 november gäller således inte längre medans EU samlar in ytterligare bevis.

Nvidia vill verkligen köpa Arm Holdings. Detta skulle bli den absolut största kretsaffären någonsin om det skulle gå igenom. Prislappen för det brittiska företaget ska vara hela 40 miljarder dollar och affären skulle leda till den största sammanslagningen hittills inom kretsvärlden.

Nvidias uppköp av Arm har dock inte helt förvånansvärt mötts av en hel del skepsis. Europeiska kommissionen har en pågående utredning kring affären. Två månader efter EU:s utredning dragits igång öppnade amerikanska FTC en egen fullskalig utredning under förra veckan. Även brittiska konkurrensorganet CMA har sagt att man ska öppna en egen utredning.

Nu uppger Reuters att EU har pausat sin utredning. Tidigare hade EU kommissionen en deadline satt till den 25 november. En deadline som nu inte längre gäller. Exakt hur lång denna paus kommer att bli är oklart men med dagens situation är en paus som denna inte helt förvånansvärd. Den rådande pandemin har saktat ned många typer av arbeten och EU:s förlängda tid hoppas nu leda till mer data insamlad från kunder. Kunder som kan ha drabbats hårt av restriktioner och personalbrister under pandemin.

Nvidia fortsätter hävda att man inte har några baktankar med den potentiella affären. Det många oroar sig för är dock att Nvidia kan få möjlighet att komma åt känslig information om sina konkurrenter som är eller har varit kunder hos Arm. Även favorisering i Arms allokering är något FTC och EU kommissionen har uttryckt oro för. Något som skulle kunna vara ett stort slags mot konkurrensbalansen.

Den historiska affären är således fortfarande i riskzonen för att inte bli av. Något som skulle kunna innebära en rejäl ekonomisk smäll för Nvidia. Huruvida affären till slut blir av och vad resultatet sett till konkurrensen på marknaden är något som vi endast kan vänta på att se. Historian ser dock inte ut att ta slut inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid