EVGA SR-2 ”Super Record” vart snabbt en bräda som blev alla entusiasters våta dröm, och slog genast alla rekord i 3DMark när den släpptes. EVGA pratade tidigare i år om att de hade en uppföljare på gång med LGA2011, och nu är den första bilden ute på deras nya monster.

Det ännu inte namngivna moderkortet från EVGA hade företagets representanter börjat prata om redan i början av sommaren. EVGA Classified SR-2 var ett i deras egna HPTX-formfaktor som mäter 34,5 x 38,1 cm och kom med stöd för två LGA1366-processorer och tolv minnesplatser.

Det nya moderkortet ser ut att bli minst lika imponerande, men kraven är likt tidigare att det krävs ett nätaggregat utöver det vanliga. Varje socket har en 8-pin och 6-pin-strömkontakt dedikerad till sig, medan PCI Express-portarna får en 6-pin. Den ena sockeln får åtta minnesplatser, medan den andra bara får 4 – men då det är ett moderkort i utvecklingsstadie är det någonting som kan ändras längre fram i tiden. Det här låter i alla fall båda processorer att kunna köra med fyrkanalsminne, eller Quad-Channel som det kallas.

Moderkortet kommer med sju PCI Express x16-platser som stödjer både SLI och CrossFireX, och om Intel spelat sina kort rätt handlar det om PCI Express 3.0. Med tanke på att moderkortet är tänkt att utrustas med två processorer, blir det totalt 64 PCI Express 3.0-banor dedikerade till portarna.

EVGA_Dual_Socket_LGA2011Vi ser bara sex SATA-portar, men enligt EVGA själva ska moderkortet få fjorton stycken. I övrigt kommer den den med två Gigabit Ethernet, Bluetooth, 7.1-kanalsljud, en LED för felsökning och ett okänt antal USB 3.0-portar. Moderkortet har en Power, Reset och Clear CMOS-knapp, stöd för EVGA EVbot och massvis med knappar som troligtvis är till för att kunna stänga av och på armén av PCI Express-portar.

Vi har inga uppgifter om tillgänglighet och pris, men enligt EVGA:s tidigare uttalande skulle moderkortet släppas några månader efter lanseringen av Sandy Bridge-E. Likt så mycket annat så kan vi vänta oss att moderkortet dyker upp i början på nästa år, eller första halvan av 2012.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TobberianMASSSWEDEDjDiff Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
DjDiff
Medlem
DjDiff

Sitter två portar i övre hörnet på bilden, som påminner om SFF-8087. Är det det, så kan man ju ansluta 4 SATA-diskar per port = 8 SATA-diskar totalt. Och 8+6=14, så…

Magnus
Medlem
Magnus

Jo, absolut ser det ut som det. Jag har ett sådant kort http://www.tomshardware.com/reviews/PCI-EXPRESS-SATA-RAID-CONTROLLERS-FOR-SMB-SERVERS,1381-7.html

Det är vanlig SATA på de kablarna. Vanligast är att man har SAS när man kör sådana kablar vilket det kan vara på detta kortet också.

Tobberian
Medlem
Tobberian

96 (ev. [b][u]HUNDRATJUGOÅTTA[/u][/b] GB) RAM? 😮

Har 2 jag. 😮