EVGA GeForce GTX 580 Classified ser ut att bli ett av de värsta och mest extrema grafikkorten på marknaden i år. Trots att vi sett ett flertal rejält modifierade grafikkort med kraftig strömförsörjning och bastanta kylare har EVGA verkligen släppt alla tyglar med sitt Classified. Eller vad sägs om tre PCIe-strömkontakter, ett förvuxet kretskort och ljusdioder för de kortets spänningar.

EVGA må vara lite sent ute med sitt extrema GeForce GTX 580-kort men man verkar använt utvecklingstiden väl. Grafikkortet som ännu inte fått något lanseringsdatum bygger kring en ensam GF110 GPU som med 512 CUDA-kärnor tar plats på ett sällsynt välvuxet kretskort. EVGA har låtit kortet växa en hel del inte minst på höjden och detta för att få plats med alla de extra komponenter vi kan skönja på kortet.

Strömdelen ska enligt tillverkaren vara sammansatt av de allra senaste spänningsregulatorerna och varje spänning har även en dedikerad ljusdiod som ger direkt feedback på nivåerna. Vi hittar även snabbanslutningar för mätning av spänningar, vilket kan vara behövligt då kortet har siktet inställt på de extremaste överklockarna.

580_classified_card

För att ge grafikkretsen och GDDR5-minnet tillräckligt med kräm har kortet inte mindre än tre stycken PCIe-strömkontakter, två 8-pins och en 6-pins. Vilket betyder att kortet i teorin kan sluka totalt 450 watt.

Dubbla BIOS-kretsar och en heltäckande tvåslotskylare ska ge bra överklockningsmöjligheter. Men vi har ännu inga uppgifter om vare sig klockfrekvenser, pris eller tillgänglighet.

580_classified_vrm

580_classified_inpeg

580_classified_mon

580_classified_bsw

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CalatheaBarehipster Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Barehipster
Medlem
Barehipster

So much win.

Marcus Heinemo
Medlem

Häftigt. Mycket häftigt 😮 Kortet är designat av en riktig hw-nörd, garanterat bästa komponenter som använts: http://kingpincooling.com/forum/showthread.php?t=1325

För min del är evga för dyra tyvärr, det här kommer inte bli något undantag 🙁