GeForce GTX 680 är ett riktigt fartvidunder men överklockning av kortet är inte så enkel som vi är vana vid. Med det sagt är det inget som inte går att lösa med lite våld och tekniskt kunnande. Med egen skräddarsydd spänningsdel har nu ett EVGA-grafikkort överklockats till 1 840 MHz.

NVIDIA har utrustat sin senaste Kepler GK104 GPU med en dynamisk överklockningsfunktion kallad GPU Boost. Tekniken som är en nyckel till GeForce GTX 680 och dess imponerande prestanda har inte bara fördelar. Den traditionella frekvensöverklockningen och inte minst manipulering av av GPU-spänning sköts numera till stor del per automatik. Något som överklockaren KIngpIn tar sig förbi genom att helt enkelt lödafast en separat spänningsdel på ett EVGA GeForce GTX 680-grafikkort samt kyla kortet med flytande kväve.

nEO_IMG_evga_680_4-665x503

Resultatet blir en överklockning på hissnande 1 840 MHz, alltså snäppet högre än vad svenska överklockaren elmor lyckades nå med MSI R7970 Lightning. Prestandaresultatet i 3Dmark 11 Performance på P14912 visar dock att AMD:s toppmodell presterar oväntat bra, även om detta även påverkas av processorplattformen.

Annons

evga_680_12-665x459

Om dessa seriösa hårdvarumodifikationer blir mer regel än undantag för överklockning av GeForce GTX 680 återstår att se, men onekligen har den nya generationens 28nm-kretsar imponerande överklockningspotential.

Källa: VR-zone 

Relaterade artiklar:

Annons

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
SnorchHoggaforfanDravondYubiJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
PreacherMan
Medlem
PreacherMan

nVIDIA kör inte med ”tesseleringsfusk” som AMD gör i sina drivrutiner. Kingpin skriver att GTX680 kommer klara 16k.

Dravond
Medlem
Dravond

80% överklock låter trevligt. Hårdvarumodda lite riskabelt med tanke på min egna ”skicklighet” med lödkolven.. Inte direkt någon OC som jag skulle försöka mig på men ändå att chipet klarar av så höga hastigheter låter lovande…
Vi kommer nog få se många imponerande resultat i framtiden med de chip som AMD och nVidia nu har…

PreacherMan
Medlem
PreacherMan

[quote name=”PreacherMan”]nVIDIA kör inte med ”tesseleringsfusk” som AMD gör i sina drivrutiner. Kingpin skriver att GTX680 kommer klara 16k.[/quote]
Och jag tror att det är Tin som har moddat kortet, inte Kingpin. 🙂

Tempel
Medlem
Tempel

Jag vet inte hur egen den där spänningsdelen är med tanke på att det står EVGA på det 😀

Nontheless så är det ett sjukt bra resultat och GTX 580 är en killer.

Magnus Olsson
Medlem
Magnus Olsson

[quote name=”Dravond”]80% överklock låter trevligt. Hårdvarumodda lite riskabelt med tanke på min egna ”skicklighet” med lödkolven.. Inte direkt någon OC som jag skulle försöka mig på men ändå att chipet klarar av så höga hastigheter låter lovande…
Vi kommer nog få se många imponerande resultat i framtiden med de chip som AMD och nVidia nu har…[/quote]

Jag vet inte om dennes skicklighet ligger i lödkolven att dömma av bilden, ser ut som ingenörslödning 😉

Jacob Hugosson
Medlem

Jag tror den som gjort det lött lite tidigare ^^

Mats O
Medlem
Mats O

[quote name=”Znubbis”][quote name=”Dravond”]80% överklock låter trevligt. Hårdvarumodda lite riskabelt med tanke på min egna ”skicklighet” med lödkolven.. Inte direkt någon OC som jag skulle försöka mig på men ändå att chipet klarar av så höga hastigheter låter lovande…Vi kommer nog få se många imponerande resultat i framtiden med de chip som AMD och nVidia nu har…[/quote] Jag vet inte om dennes skicklighet ligger i lödkolven att dömma av bilden, ser ut som ingenörslödning ;)[/quote][quote name=”smartidiot89″]Jag tror den som gjort det lött lite tidigare ^^[/quote] Det var inte så snygg lödning tycker jag och väldigt suddig bild som gjorde det svårare… Läs hela »

Dravond
Medlem
Dravond

[quote name=”Yubi”][quote name=”Znubbis”][quote name=”Dravond”]80% överklock låter trevligt. Hårdvarumodda lite riskabelt med tanke på min egna ”skicklighet” med lödkolven.. Inte direkt någon OC som jag skulle försöka mig på men ändå att chipet klarar av så höga hastigheter låter lovande…Vi kommer nog få se många imponerande resultat i framtiden med de chip som AMD och nVidia nu har…[/quote] Jag vet inte om dennes skicklighet ligger i lödkolven att dömma av bilden, ser ut som ingenörslödning ;)[/quote][quote name=”smartidiot89″]Jag tror den som gjort det lött lite tidigare ^^[/quote] Det var inte så snygg lödning tycker jag och väldigt suddig bild som gjorde det… Läs hela »

Gabriel Ståhl
Medlem
Gabriel Ståhl

Spänningskortet är gjort i maskin troligtvis eller en duktig lödare medans koppling mellan extrakortet och grafikkortet är amatörmässigt.
Kan iofs vara meningen med det för att öka kontaktytan så mycket som möjligt. Ju större desto bättre men det ser inte snyggt ut

Snorch
Medlem
Snorch

Tror han löder bättre än alla er… 🙂

Grova kablar på paddar som inte är avsedd för det kan inte ”se” bra ut. Men nu är det ju inte utseendet det hänger på utan funktionen, lödningen i sig ser det inte ut att vara något fel på av vad man kan se på den lilla bilden.