EVGA är en av få tillverkare som säljer grafikkort med vattenkylning från fabrik. Det är ingen nyhet, eller för den del förvånande, att man gett NVIDIAs flaggskepp GeForce GTX 480 samma behandling. Nu säger tillverkaren att man når klockfrekvenser på över 1 GHz i sina egna labb.

EVGA GeForce GTX 480 Hydro Copper FTW heter toppmodellen i tillverkarens grafikkortssegment och med ett vattenblock från tillverkaren Swiftech kommer kortet med spetsade klockfrekvenser från fabrik. Men de 750 MHz man skeppar kortet med (original för GTX 480 är 700 MHz) ska inte vara någonting mot vad kortet är kapabelt till med denna effektivare kylning.

Enligt EVGA själva har man nått klockfrekvenser på 1 GHz GPU i sina egna labb och även om man inte avslöjar med vilka spänningar eller liknande är det klockfrekvenser som skulle vara mycket knepiga att upprätthålla med vanlig luftkylning, inte minst då kortet i originalfrekvens går ganska varmt.

Vi har redan sett hur minstingen i Fermi-familjen, GeForce GTX 465, nått klockfrekvenser på närmare 900 MHz GPU med vanlig standardkylning så vi ser med spänning fram emot tester med mer extremare kylning på dessa värmealstrande kort.

7
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Henrik BerntssonAnton KarmehedKincEliXyRMartin L Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Martin L
Medlem

EVGA GeForce GTX 480 Hydro Copper FTW. Dom kallar alltså toppmodellen för ”For The Win”. Det gör att det hela känns lite fånigt, även fast det är en rätt snitsig produkt. Golden Sample, det var grejer det 🙂

Json_81
Gäst
Json_81

Oroa dig inte, när de diskarna finns så har vi supermegaHD^tm så en film tar 20TB 😛

EliXyR
Medlem
EliXyR

så en 500w i load typ? 😯

Kinc
Medlem

När man kör med kvävekylning och håller tempen kring 25C kan man köra 1GHz med lite över 1.3Vgpu. Så md en riktigt effektiv vattenkylning tvivlar jag inte på 1GHz. Men med den grova spänningsökningen lär elräkningen skena.