EVGA har nu lanserat två nya grafikkort med marknadens hittills snabbaste grafikprocessor, NVIDIA GF110. De två nya GeForce GTX 580-korten från EVGA står bokstavligt talat ut från mängden med närmast förvuxna kretskort och rejäla kylare, där toppmodellen satsar på vatten.

EVGA GeForce GTX 580 Classified Ultra får nöja sig med en vanlig kylfläns och fläkt. Men vi behöver inte slänga mer än ett öga på kortet för att inse att EVGA satsat på något extra i kylningsväg. En heltäckande plastkåpa med en 80mm radialfläkt täcker det närmast abnormt stora kretskortet. EVGA har låtit kretskortet växa på höjden för att få plats med sin spänningsdel på 14+3 faser som enligt tillverkaren ska vara kapabel att leverera över 1 000 watt, något som backas upp av inte mindre än tre separata PCI Express-strömkontakter, två 8-pins och en 6-pins kontakt.

evga580

Grafikkortet är ämnat för de riktigt tunga entusiasterna och kommer med färdiga mätpunkter för spänningar, samt högkvalitativa kondensatorer, spolar och högfrekvensinduktorer. Grafikkortet stödjer även EVGA EVBot samt en speciell överklockningsbios för extrema överklockare. EVGA är inte blyga för kortets kapacitet och skeppar sitt GeForce GTX 580 Classified Ultra med en GPU-frekvens på hela 900 MHz, upp från referenshastigheten på 772 MHz. Grafikkortets 3GB GDDR5 minne arbetar i sin tur i 4 212 MHz.

evga5804

För dem som vill få än bättre kylning på grafikkortet finns EVGA GeForce GTX 580 Classified Hydro Copper som med i övrigt identiska specifikationer utrustats med ett heltäckande vattenblock. De två extrema GeForce GTX 580-korten går idag att beställa från EVGA:s hemsida för 619 USD resp. 749 USD.

evga5803

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Mean MachineME4MEdj christianRoadRunnershaglord Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Niabureth
Medlem
Niabureth

Med nya amd kort på G redan i år så känns detta bara helt malplacé.

Gtx580 har känts gammalt väldigt länge nu.

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

Ja GF110 är ju bara ett upplåst och skalat GF100.

Induktorer? ledare?

Micke
Medlem
Micke

Om man får drömma lite..

4-way SLI på mATX med single slot vattenkylningsvarianten. Hot diggedy! 😆 /s

RoadRunner
Medlem
RoadRunner

Det kan väl inte vara så slumpartat att kortet lanseras för att NVidia vill att det ska vara detta kort som jämförs med 7970 till veckan 😉

Ett massivt överklockat super-580 mot standard 7970 ger nog trevligare läsning för NVidia än standard mot standard…

dj christian
Gäst
dj christian

[quote name=”Niabureth”]Med nya amd kort på G redan i år så känns detta bara helt malplacé.

Gtx580 har känts gammalt väldigt länge nu.[/quote]

GTX 580 är i stort sett ett 480 så som det skulle vara från början. Så ja det är gammalt som gatan!

Henry de Kruijf
Medlem

Mycket intressant kort, men alldeles för sent ut på marknaden. Dessutom så har den vanliga (icke Ultra) Classified inte varit tillgängligt i Sverige (och större delen av EU) och varit alldeles för dyrt i andra länder där. Kul med exklusiv hårdvara, men EVGA har misslyckats grovt.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Ska vi spinna vidare på det är det designat av en ex-MSI-ingenjör och är mer eller mindre ett 480 Lightning med 580-kärna. 😉