När det blev dags för betatester av Amazons MMORPG New World började det komma rapporter om hur RTX 3090-kort till synes dog av att spela spelet. Nu har EVGA gett en förklaring till vad som ska ha orsakat problemen.

Nvidias grafikkortsmodell Geforce RTX 3090 skapade rubriker av fel anledning under juli månad. Det rörde sig mer specifikt om EVGA-upplagor av RTX 3090 och hur dessa skulle ha dött av att spela betaversionen av Amazons kommande MMORPG-spel New World. EVGA var snabba att gå ut med att man skulle bistå med ersättningskort för de som drabbats av den mystiska grafikkortsdöden.

Nu har en talesperson för EVGA förklarat till PCWorld vad som egentligen låg till grund för problemen. Tillverkaren ska ha fått in 24 enheter som alla kom från en viss omgång av grafikkort tillverkade under 2020. Efter att man genomfört egna undersökningar av enheterna ska dessa ha visat undermåligt arbete när det kom till hur grafikkortens MOSFETS blivit fastlödda.

Enligt EVGA ska rapporterna om grafikkort som trillat av pinn representera mindre än en procent av alla RTX 3090 tillverkaren har sålt. Problemet ska även vara exklusivt för just den modellen och inte andra enheter som RTX 3080 eller RTX 3070.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid