EVGA visar upp nya produkter – Men inga nya grafikkort förrän augusti?

Litet, men starkt som en oxe

0

Under Computex 2018 visar tillverkaren EVGA bland annat upp världens första slutna kylarsystem med flytande kväve och världens minsta 1 000 W nätaggregat. Men inga nya grafikkort.

Tyvärr ser det ut som att årets Computex-mässa blir helt torrt när det kommer till nya grafikkortsmodeller. Både AMD och Nvidia har saker på gång, men ingen av tillverkarna har officiellt visat upp något ännu.

EVGA som bland annat tillverkar grafikkort exklusivt för Nvidia hade inte mycket annat än en uppsättning Geforce GTX 1080 Ti-kort i ett testsystem. Dessa grafikkort är de nyaste vi kommer att få se fram till att Nvidia och AMD lyfter på locket för sina kommande generationer. Nvidias kommande grafikkortsgeneration ryktas dock dyka upp under augusti månad. Däremot hade EVGA:s representanter inte fått någon information om de kommande modellernas TDP-värden eller dylikt när vi besökte deras hörn av Computex.

EVGA tillverkar dock inte bara grafikkort och hade med sig en hel del häftiga saker som visades upp. Företaget har lyckats ta fram ett nätaggregat på 1 000 watt (W) som har en längd på endast 15 centimeter (cm). Detta sägs vara det kortaste nätaggregatet med denna effekt i världen.

EVGA tillverkar även moderkort och här har tillverkaren lagt ned mycket blod, svett och tårar på att ta sitt BIOS till nästa nivå. Detta i form av ett inbyggt stresstest för datorkomponenter som användare kommer ut inifrån BIOS. Detta betyder att det inte längre blir ett krav att ladda in sitt operativsystem varje gång man vill bekräfta om en överklockning lyckats hamna på en stabil nivå eller ej.

Enligt EVGA har det tagit en lång tid och varit en redig utmaning att få till denna BIOS-egenskap. Något som kan förklara varför det inte riktigt är standard i dagens BIOS.

För den som är redigt inne på överklockning har EVGA tillsammans med överklockaren Vince ”Kingpin” Lucido utvecklat ett slutet kylningssystem. Skillnaden mot denna och andra slutna kylare är att traditionellt handlar det om vatten som forsar omkring inuti kylaren. Hos Kingpins modell är det flytande kväve.

Dessvärre visades inte kylaren upp i EVGA:s svit, utan den står någonstans nere på mässgolvet. Frukta dock inte, vi planerar på att ta oss dit så fort som möjligt.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid