Samsung kommer i juli månad att lansera sin MD-serie av bildskärmar. Den nya serien är utvecklad specifikt för användare som kräver flera skärmar och AMDs bildskärmsteknik Eyefinity. Samsung laddar med två modeller som med 3 resp. 6 bildpaneler ska ge ordentlig bildyta.

Samsung MD230x6 och MD230x3 är i själva verket ett bildskärmspaket som med 6 eller 3 separata 23-tums bildpaneler fästs på en specialutvecklad fot och monteringsanordning. Bildpanelerna har en upplösning på 1920 x 1080 pixlar och stoltserar med en responstid av 8ms samt ett statiskt kontrastförhållande på 3 000:1. Genom Eyefinity kan användare skapa sig en skrivbordsupplösning på maximalt 5760×2160 pixlar (MD230x6) och som väntat stödjer bildskärmarna flertalt olika bildingångar, bland annat HDMI, DVI samt DisplayPort.

Varje ISP-bildpanel har även tunnare skärmkanter för att minska brytningen mellan de olika panelerna. Men vi ser fram emot ännu mer utveckling på detta område.

Samsung MD230X6 som är den minst intressanta för vanliga konsumenter väntas få en prislapp på över 40 000 kronor inklusive moms när den lanseras i juli månad. Kan man hålla nere priset för MD230x3 på rimliga nivåer skulle detta kunna bli en intressant lösning för dem som vill prova på en seriös Eyefinity-konfiguration.

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Henrik BerntssonMartin LthisAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Twelve

Känns som att mitten displayerna har grövre ramar de displayer på sidan ser ut att ha en ganska tunn och fin ram!

Jacob Hugosson
Medlem

Det kan nog stämma mycket väl, för PS2 fanns väl parallellt med PS3 ett par år om jag inte minns helt fel? Så även om Sony envisas med dessa 10 år för PS3 kan vi hoppas på PS4 tidigare än så…

this
Medlem
this

Ja ska man ha Eyefinity, så verkar väl denna lösning en av de mer intressanta. Däremot tror jag Sharp har skärmar på gång med något tunnare kant. Fördelen med Samsungs lösning är väl att man får med ett vettigt stativ till dem.

Andreas G
Medlem

Hehe, jo, men MAN-pages är lite luddiga. Jag hoppas det ska räcka med att bara köra assemble och mdadm gör resten, men jag kommer spara så mycket jag kan. 🙂

Finns bara fyra platser i nya chassit. Annars hade det varit något!

Martin L
Medlem

Muahahaha! Vilken dröm! Det kommer jag aldrig att få till jobbet 😀 Det är nästan lite för mycket skärmyta för att göra något vettigt med i mitt jobb.

Henrik Berntsson
Admin

MD230x3 ser riktigt trevlig ut med så tunn kant. den skulle man kunna leva med … :cheer:

fackamato
Medlem

re:
[quote name=”Anton Karmehed”]Känns redan som min Nexus One börjar få det svettigt. Men ska även bli riktigt intressant att se eventuella tablets-optimeringar i Android 3.0. Google inser nog vilken stor marknad det faktiskt kan bli.[/quote]

På vilket sätt blir det svettigt för Nexusen? Jag är inte förvånad över systemkraven, alla nya Androids har ju 512MB och 1GHz CPU i alla fall.

Andreas G
Medlem

Skickad!