Small preview image

DisplayPort är en teknik vi tidigare rapporterat om och i korta drag handlar det om en efterträdare till VGA/DVI-gränssnitten som blir lite av en konkurrent till HDMI. DisplayPort ska precis som HDMI användas som digital gränssnitt både för högupplöst video och ljudsignaler. DisplayPort ska erbjuda högra bandbredd än HDMI vilket ger bättre framtidsutsikter och tre av de största PC-byggarna på marknaden har redan visat sitt stöd för det nya gränssnittet. ATI som snart har lanserat de första grafikkorten med HDMI-utgång på konsumentmarknaden har nu meddelat att man även kommer hoppa på DisplayPort-gränssnittet, ”när det verkar passande” som man säger. Samtidigt uppskattar man att de första datorerna och monitorerna med stöd för DisplayPort kommer lanseras i början av nästa år.



”The main backers of DisplayPort are ATI Technologies, Dell, Genesis Microchip, HP, Molex Incorporated, Nvidia, Royal Philips Electronics, Samsung Electronics, and Tyco Electronics.”


DisplayPort ser med andra ord ut att bli verklighet och med tanke på de företag som står bakom gränssnittet ser det ut som att PC-marknaden relativt snabbt kan anamma den nya standarden. Något HDMI faktiskt ännu inte lyckats med trots sin framfart på hemelektronikmarknaden.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid