Facebook har nu efter många om och men släppt en första äkta Facebook-applikation för Googles mobila operativsystem Android. Vilket ska göra det lättare även för Android-användare att ta sig runt på det sociala nätverket i smartphones och surfplattor av olika dess slag.

I slutet på sommaren uppdaterade Facebook sin Ios-app från att nästan uteslutande använda HTML5-kod till att göra den native och på så sätt öka prestandan och den upplevda snabbheten. Uppdateringen mottogs med glädje och snabbt började Android-användare undra när deras app skulle få samma behandling. Mark Zuckerberg, vd för det sociala nätverket, gick kort efter ut och lugnade de som var oroliga med att Android-klienten skulle få samma bearbetning.

Tiden har gått sedan dess och varje gång den webb-baserade applikationen fått en uppdatering har man undrat om det var dags. Flera sådana tillfällen har kommit och gått men igårkväll, torsdag, kunde användare av telefoner med Googles operativsystem glädjas.

En runt 13 megabyte stor uppdatering släpptes, vilken i och för sig inte utlovade så mycket nytt utseendemässigt, men dock en omarbetning från grunden. Även Android-användare kan alltså nu glädjas åt en, enligt Facebook, dubbelt så snabb klient där saker som uppstartningstid och scrollning förbättrats markant.

Mer information om Facebooks nya Android-app finns att hitta på Google Play.


Relaterade artiklar:

8
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Henrik Anderssonfilip.sSwedish BerserkJacob HugossonSoWErA Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Golgor
Medlem
Golgor

Vilken otrolig skillnad det blev!

pege63
Gäst
pege63

same shit

n0pax
Medlem
n0pax

Jag censorerar mig själv vad jag tycker om facebook ^^

Erik
Medlem
Erik

WOW silken skillnad på hastigheten i appen.

Jacob Hugosson
Medlem

Enorm skillnad, nu går det faktiskt använda Facebook på mobilen utan att bli irriterad!

Svensken
Medlem
Svensken

Ingen nyhet om att Google Plus uppdaterats. Antar att 235 miljoner aktiva användare inte är värt att skriva om som en nyhet.

Facebook är inget jag tänker använda i alla fall.

Filip
Medlem
Filip

Det är en grymt bra.

Henrik Andersson
Medlem

Vissa funktioner har visserligen blivit lite bättre, och delningsfunktionen har kommit till direkt i nyhetsflödet. Men det är fortfarande väldigt många funktioner som inte alls funkar bra. Dom har fortfarande en väldigt lång väg framför sig till en bra fungerande app.