Enligt en rapport så jobbar Facebook och Oculus på en produkt med kodnamnet Pacific som ska ta VR till massorna, utan krav på PC eller mobiltelefon.

Det är amerikanska Bloomberg som rapporterar att Facebook-ägda Oculus senare under 2017 kommer att visa upp en ny, trådlös och lättare variant av Oculus Rift. Denna produkt ska enligt Mark Zuckerberg försöka hitta en ”sweet spot” för pris och prestanda inom VR och ta tekniken till en bredare massa.

Produkten som för tillfället bär kodnamnet ”Pacific” ska då vara ett mer kompakt VR-headset än de flesta som finns tillgängliga idag. Produkten sägs även väga mindre än Samsungs Gear VR, trots detta så ska headsetet kunna leverera en fullskalig gamingupplevelse i VR.

VR utan mobiltelefon eller PC

Designen är ännu inte färdigställd, men den generella idén ska vara en produkt som man enkelt kan stoppa ner i sin ryggsäck för att sedan plocka fram om man till exempel sitter på ett tåg eller ett flygplan och vill kolla på en film eller spela ett enklare spel.

Pacific kommer att drivas av inbyggd hårdvara snarare än att behöva anslutas till en PC eller mobiltelefon. Invändigt används en Snapdragon-processor från Qualcomm och Oculus planerar på att ta hjälp av kinesiska Xiaomi och deras nätverk av tillverkare för att stå för produktionen och den internationella distributionen av produkten.

Under oktober månad så sägs det att mjukvaruutvecklare kommer att bli underrättade mer detaljerat om Pacific så att produkten kommer med ett tillräckligt stort bibliotek av kompatibelt innehåll när den lanseras under 2018. Onlinebutiken för produkten kommer även att utformas på så sätt att den kan nås direkt via headsetet i sig.

”Santa Cruz” – trådlös VR till PC

Facebook sägs även jobba på en produkt med kodnamnet ”Santa Cruz” som kommer att vara en helt trådlös version av den fullskaliga Oculus Rift.

Virtuell verklighet är i dagens läge en kostsam investering om man söker efter produkter i klass med Oculus Rift eller HTC Vive. Dock har både Rift och dess handkontroller Oculus Touch fått nedsatt pris i en rea som pågår just nu. Paketet med båda produkterna kan just nu fås för cirka 4 300 kronor istället för omkring 1 900 kronor för Touch och över 6 000 kronor för Rift.

Något mer specifikt lanseringsfönster för Pacific än ”2018” har inte angetts.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid