Far Cry Primal har nu hittat ut på butikshyllorna och för de spelare som kämpar sig genom den förhistoriska spelvärlden med kniv och pilbågar är det viktigt att hitta rätt balans av prestanda och bildkvalité. Far Crys öppna och växtrika spelmilljöer kräver sin hårdvara och i de första prestandarapporterna verkar AMD gå särskilt bra.

Far Cry Primal drivs av grafikmotorn Dunia 2 som med sina rötter i Cryengine använts tidigare i bland annat både Far Cry 3 samt Far Cry 4. Som många av våra trogna läsare är medvetna om har Dunia 2-motorn ofta levererat bra prestanda med AMD:s hårdvara något som verkar vara fallet även i Far Cry Primal.

När de tyska tekniksajterna PCGameshardware samt Computerbase.de samlar prestandatester för spelet är det med resultat som sätter guldkant på AMD:s grafikkortsfamilj. Medan Nvidia med överklockade Geforce GTX 980 Ti-modeller samt extremmodellen GTX Titan X levererar riktigt bra prestanda i 1080p samt 1440p-upplösning är det AMD som generellt ger bäst prestanda för pengarna.

Bland referenskorten är det AMD:s Radeon-familj som plockar hem segern över Nvidia i nästan alla klasser och upplösningar och i ultrahd/4K-upplösning är det AMD som dominerar i toppen med både Radeon R9 Fury samt R9 390-serien.

Generellt krävs det ett grafikkort i 4 000-kronorsklassen för att nå en bildfrekvens över 50 fps vid 1440p-upplösning med grafikinställningarna uppvridna på ”very high”. Ökas grafikinställningen till ”ultra” klarar inte inte ens överklockade 980 Ti-grafikkort att leverera 60 fps vid 1440p-upplösning.

Far Cry Primal är enligt allt att döma ett både riktigt snyggt och tungdrivet spel där AMD i dagsläget står sig generellt bättre mot Nvidia än vad vi kan se i andra titlar.

Källa: PCGameshardware, Computerbase.de

Läs även:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedFlyfisherman Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Flyfisherman
Medlem

Hej, ovanlig men snygg sida, men för i all världen hände med alla tidigare kommentarer?
Och var loggar man på numera, utan att ha capcha – detta är ju helt föåldrat?

När, detta måste ni fixa…