Small preview image

Fermi-arkitekturen ska vara som en dröm för GPGPU-marknaden och NVIDIA satsar stort på servrar och arbetsstationer. Men även om den Fermi-arkitektur som presenterades under hösten 2009 fortfarande stämmer har de specifikationer NVIDIA släppt till sina partners påverkats en hel del under tiden. Nu har det dykt upp lite jämförande siffror från tre olika specifikationer som NVIDIA publicerat för sina Fermi Tesla-grafikkort och det är ingen vacker läsning.



Sedan de första specifikationerna skickades ut till partners under maj 2009 har man uppdaterat demsamma under november 2009 samt nu under april 2010 när korten äntligen finns på marknaden.



Tesla C2050/C2070 börjar nu hitta ut i servrar från bland annat Supermicro


Det som har hänt under ett års tid är att NVIDIAs Tesla C2050/C2070 grafikkort numera endast levererar 68% av den först utlovade beräkningskraft man presenterade med Fermi-arkitekturen. Anledningen är att man fått strypa antalet CUDA processorer från 512 stycken ner till 448 stycken. Samt att klockfrekvenser för både CUDA processorerna samt grafikminnet dumpats rejält i flera omgångar.



För att göra saken ännu värre har strömförbrukningen ökat med 41% från ursprungliga 175W till dagens 247W. 


Vad detta betyder för Fermi Teslas prestanda jämfört med konkurrerande lösningar är fortfarande lite oklart, men utan tvekan har NVIDIA fått anpassa sig efter sina problem på ett allt annat än bekvämt sätt.


Källa: SemiAccurate

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid