Polisen har häktat fem personer som sägs vara involverade i illegal fildelning. Tankafetast, Tankafetast Play, Piratehub och Dreamfilm har tagits ner av sina respektive administratörer. Samtidigt har åklagare lämnat in en ansökan om att domänen Dreamfilm.se ska flyttas bort från sin nuvarande ägare – en sajt som dock redan ersatts av en nystartad upplaga.

I december förra året beslagtog Polisen servrar tillhörande thepiratebay.se och fildelningssajten försvann från nätet under en längre period. I dag bekräftar Polisen att fem personer häktats misstänkta för nya upphovsrättsbrott. Personerna sägs vara inblandade i att driva sajterna Dreamfilm och Piratehub. I samband med häktningarna har sajterna Tankafetast, Tankafetast Play, Piratehub och Dreamfilm lagts ner av sina respektive administratörer. Kammaråklagare Mats Ljungqvist säger till IDG att det inte är Polisen som tagit ner sajterna utan att det är administratörerna som gjort det ”för att förhindra fortsatt brottslighet”.

Åklagaren i fallet har också lämnat in ett yrkande till tingsrätten i Linköping för att ta ifrån domännamnet dreamfilm.se från sin nuvarande ägare. På dreamfilm.se finns inte längre något illegalt material, men en länk till en ny sajt kallad dreamfilmhd.com som sägs vara startad av tidigare administratörer.

Källa: Facebook, IDG

Relaterade artiklar

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
dsadasLLctrlTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Kommer blir som aftonbladet, aftonbladet II III IV osv.

LL
Gäst
LL

Det finns många lagliga, reklamfinansierade gratisalternativ, om man vill titta på streamade filmer och serier. Dessa visar reklamen mellan filmerna och jag utgår från att de allihopa har rättighetsinnehavarnas tillstånd för det streamade innehållet – ungefär som när man slår på radion och de spelar musik. Har radiostationerna tillstånd att spela låtarna? Förmodligen. : ) Alla nedanstående filmtjänster har bättre bild- och ljudkvalitet än Netflix, och alla har bättre teknik än HBO. Alla har nyare innehåll. Viaplay och Filmnet har också bara gammal, konserverad skåpmat. Deras filmabonnemang kommer med en praktisk konservöppnare. Complimentary. Jag vet, för jag har abonnerat på… Läs hela »

LL
Gäst
LL

Jag kommer att sluta titta på streamade filmer, helt och hållet, om det dyker upp ett alternativ där man kan hyra ”Blu-ray”-filmer på nätet och få dessa hemskickade med posten. Lovefilm hade en sådan tjänst, men de blev uppköpta av Amazon och en tid senare nedlagda. Det var då jag streamade en film för första gången och insåg att allt inte blir bättre med tiden. Streamad bild- och ljudkvalitet är SÅ mycket sämre än Blu-ray. Nu finns det inte en enda postlevererad abonnemangstjänst för ”Blu-ray”-filmer i hela Norden. Om man vill titta på en ”Blu-ray”-film så är man tvungen att… Läs hela »

LL
Gäst
LL

Är detta verkligen år 2015, eller befinner jag mig i en parallell dimension? År 2015 är vi tvungna att sitta fint på golvet medan vi tuggar och sörplar i oss filmbolagens bitvis sega och alltigenom urvattnade hundmat, och klagar vi så får vi sleven i huvudet och blir offentligt förödmjukade när vi tvingas löpa gatlopp med deras dreglande och högljudda blodhundar – rättighetsalliansen – tätt springande efter oss. Snubblar vi, så dör vi – finansiellt. Så titta gärna på de lagliga, reklamfinansierade filmtjänsterna jag listade, men se till att du har regeringens hemsida som startsida i din browser, då våra… Läs hela »

ctrl
Gäst
ctrl

De sidor du listat ovan är lika lagliga som dreamfilm och piratebay. Orsaken de har reklam är ju att de vill tjäna pengar på besökare så de inte behöver betala något från fickan för att skicka videostreams. Radio har något som heter STIM och är en organisation som tar avgifter och sedan ger denna summa till bolag och artister. För film finns ingen sådan tjänst eller organisation, utan allt när det gäller TV/Film upphandlas via enskilda avtal. Något man hör väldigt ofta när en viss TV kanal inte kan visa någon sport eller så, pg att det blev för dyrt… Läs hela »

LL
Gäst
LL

Du spekulerar. Du vet inte med säkerhet att de inte har tillstånd. All laglig verksamhet kräver att pengar kommer in så att räkningarna kan betalas. Så även de listade filmtjänsterna. Dessa streamingsiter kanske hävdar att de har skriftliga kontrakt som ger dem rätt att streama filmerna. Om rättighetsalliansen hävdar att kontrakten är förfalskade så får de bevisa det i en domstol. Fram tills dess är det fritt fram att titta på nya filmer med hög bild- och ljudkvalitet, på en teknisk plattform som aldrig strular. I ett rättssamhälle så utgår man från att alla är oskyldiga tills motsatsen har bevisats… Läs hela »

ctrl
Gäst
ctrl

Om de nu är så lagliga som du säger, var är deras organisationsnummer? Alla företag och seriösa sidor brukar ha det listat. Sedan så ser du tydligt på de filmer som streamas att de kommer ifrån källor som inte år officiella. Tror knappast Sony, WB och de andra bolagen sänder ut material i kvaliteten som du hittar på de sidorna (TeleSync och liknande videokamera filmat material). Särskilt som många filmer på de sidorna ibland har filmer med text från bolagen, som uttryckligen säger att filmer inte får delas.

LL
Gäst
LL

Det är upp till företaget om de vill skylta med sitt organisationsnummer. Det finns inga krav på det. Dessutom är många av företagen utländska. De streamar filmerna, de delar inte dem. Vi som tittar laddar inte upp något. De kanske har specialtillstånd att visa enstaka filmer så att det ser ut som om de vore filmade med en handhållen kamera. Det kanske är en del av en tittarundersökning för att upptäcka vilka delar av filmen som är mindre engagerande, vilket kan vara lättare att upptäcka om bildkvaliteten är dålig. Ungefär som när Netflix visar alla sina ryckiga filmer i låg… Läs hela »

dsadas
Gäst
dsadas

LL jag tror du måste ta och inse att sidorna du nämner inte är ett dugg mer lagliga än piratebay.com eller någon annan torrent eller streamsida. Reklamen är endast för att finansiera webbhotell, servrar och annat(kanske även blir lite över till admin). Du som tittar på filmen delar inte filen, inte heller tex dreamfilmhd.com de enda dom gör är att länka till en sida där filmen finns olagligt uppladdad. Där någon först laddat ner filmen och sedan laddad upp den på en sida för video. Varför tror du inte de finns några lång filmer på youtube? För youtube jobbar aktivt… Läs hela »