Förfrågningar från hemsidor som vill ha tillåtelse att skicka notiser till besökare kommer inom kort vara ett minne blott för Firefox-användare då Mozilla bekräftat att detta kommer att blockeras automatiskt från och med lanseringen av Firefox 72.

Mozilla har tidigare bekräftat att krafttag kommer att tas mot de pop-up-fönster som frågar efter tillstånd för att skicka notiser till användare. Dessa har blivit alltmer vanliga och användare har inte gett dessa något särskilt varmt välkomnade. Något som nu fått Mozilla att sätta ned foten.

Från och med Firefox 72 kommer dessa fönster att blockeras automatiskt av Mozillas webbläsare. Detta beslut togs efter att företaget undersökt hur användare interagerar med dessa pop-up-fönster. Enligt Mozilla är det 99 procent av dessa förfrågningar som nekas och 48 procent av alla förfrågningar avfärdas direkt. Av 1,45 miljarder förfrågningar ska endast 23,66 miljoner av dessa ha accepterats enligt Mozilla.

Denna låga popularitet har fått Mozilla att implementera åtgärder mot dessa störande meddelanden. Med introduktionen av Firefox 70 kommer alternativet ”Blockera” att ersättas med ”Tillåt aldrig” och när Mozilla 72 lanseras kommer dessa meddelanden automatiskt blockeras. Detta så länge användaren inte manuellt interagerar med hemsidan eller klickar på en symbol vid adressfältet som slår på dessa notiser igen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Oden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Om de också kunde automatiskt blockera väbbsidor som slänger upp desperata popups så fort du placerar muspekaren över stäng flik-knappen så kunde man kanske funder på att byta till FF. 🙂

I-världsproblem, håhåjaja…

Oden
Gäst
Oden

Jag önskar att de även blockerade all rörlig reklam.
Blir så störd när något rör sig på skärmen.