Spelutvecklaren Dice vill haka på trenden med battle royale-spel med det kommande spelläget ”Firestorm” för Battlefield V. Ett spelläge vars introduktionsvideo nu har läckt ut i förväg.

Battle royale-spel är en till synes ostoppbar kraft på dagens marknad. Speltitlar som PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), Fortnite, Call of Duty:Black Ops 4 och Apex Legends har alla rönt stora framgångar med just denna formel.

Det är sedan tidigare känt att spelutvecklaren Dice planerar att försöka slå sig in på detta marknadssegment med ett nytt spelläge i utvecklarens spel Battlefield V. Läget bär namnet Firestorm och tar spelets version av andra världskriget och garnerar den med spelmekaniker som vi sett i de flesta stora speltitlar under de senaste åren.

En kort introduktion till Firestorm

Ovanstående video är som tidigare nämnt en introduktion till Firestorm. Här förklaras det hur spelare kommer att kunna ge sig in i läget på egen hand eller tillsammans med upp till två kompanjoner. Spelare kommer att hoppa fallskärm in i spelvärlden i början av varje match för att sedan navigera runt i jakt på vapen och utrustning samtidigt som de försöker hålla sig vid liv så länge som möjligt.

De vapen som kommer att finnas tillgängliga i spelläget har delats upp i tre klasser: Common, Rare och Epic. Ju högre klass ett vapen har ju fler tillbehör som större magasin och kikarsikten kan dessa ha utrustats med. Videon nämner även hur spelare behöver vara försiktiga när det kommer till att använda sina vapens ammunition då det inte kommer att finnas i något direkt överflöd.

I videon förklaras det även hur spelarklasserna som finns tillgängliga i Battlefield V inte kommer att ha någon betydelse i Firestorm. För den som undrar vart spellägets namn kommer från är det den eldcirkel som omsluter spelvärlden och sakta men säkert krymper för att tvinga in överlevande spelare närmare varandra tills endast en spelare lever.

Dice kommenterar läckan

En anställd hos Dice har på internetforumet Reddit kommenterat den läckta videon. Det är ”F8RGE” som bär titeln ”Global Community Engagement Manager” hos Dice som skriver att det som har läckt går inte att göra något åt. Däremot rekommenderar F8RGE att informationen i videon tas med en nypa salt då det finns en risk att det som visas i videon inte nödvändigtvis kommer att finnas kvar när spelläget väl lanseras.

”Normally I don’t comment on leaks for a number of reasons but breaking that habit today. Whatever has leaked has leaked, there’s no stopping that, but I just want to clarify one thing. Leaks of early versions and information are just that, early. When you read or watch something there’s a risk that some of the things that you will see will be different when things release. Just wanted to flag that some information may change over time.” – F8RGE, via Reddit

F8RGE nämner i samma Reddit-tråd att Dice varit relativt tysta angående Firestorm då utvecklarna vet att många spelare ser fram mot spelläget och att studion vill låta spelare forma sina egna åsikter om spelläget. Exakt när vi kommer att få chansen att uppleva Firestorm och forma dessa åsikter är däremot inte bekräftat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Anton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Ja detta blir ju onekligen intressant att följa. Varit torsk på PUBG i ett drygt år men nu fastnat helt för Apex Legends. Jag gillar den mer verklighetstrogna aspekten av PUBG med vapen, grafik osv. Men Apex Legends utklassar i rörelse, och intutivitet. Firestorm har potential att bli ett grymt mellanting med läckra Frostbite-motorn och mer verklighetstrogna vapen och en välbeprövad multiplayer-kod. Jag är dock jäkligt skeptisk till fordon som jag för övrigt suger på i vanliga Battlefield.. 😛 Verkar som att det är en eldstorm som agerar ”zon” i spelet, coolt concept men frågan är om man kan överleva… Läs hela »