Small preview image

Det går redan idag att testa Adobe Flash 10.1 på vanliga datorer. Betaversionen av Flash Player 10.1 drar nytt av beräkningskraften i datorernas grafikkretsar och nu kommer som lovat även information om flashstöd på smartphonemarknaden. Även här är det mobiltelefonernas grafikkretsar som ska hjälpa till att driva det krävande videoformatet som används överallt på Internet och som hindrar våra handburna enheter att få full tillgång till information och media över nätet.



Uppdateringar för Adobe Flash 10.1 ska under första halvåret 2010 dyka upp för de stora smartphone-plattformarna. Bland annat Android, Windows Mobile och WebOS. Men Apple som vägrar ge vika för Adobes flashformat kommer fortfarande att lämnas utanför kalaset.


Flash är dock ett krävande format och med största sannolikhet kommer stödet att bero inte bara på operativsystemet som används utan även hårdvaruplattformen som telefonerna använder sig av. Bland annat nämns Qualcomms Snapdragon CPU (som används i bland annat Nexus One) men även NVIDIAs Tegra 2 krets som avslöjar att tablet marknaden också ligger inom räckhåll.





 


Uppdateringarna sägs bli ”Over The Air” och alltså inte ska kräva någon manuell nedladdning. Adobe har även berättat att man givetvis kommer stödja det nya videoformatet HTML5 men att det kommer ta år innan standarden spikas och att Adobe Flash minsann fungerar bra redan idag.


Källa: Gizmodo via Swedroid

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid