Teamet bakom det populära tangentbordet Swiftkey publicerade nyligen en undersökning som visar att betydligt fler Android-användare numera köper appar till sina telefoner, en andel som närmar sig motsvarande siffror för Apple Ios.

14 000 personer hade deltagit i studien där de hade fått svara på frågan hur många appar de köpt till sin telefon. Resultaten visar en närmare fördubbling av Android-användare med 20 eller fler betalappar jämfört med 2011. Under 2011 hade 10 procent av de tillfrågade 20 eller fler betalappar, en siffra som gått upp till 19 procent i år. Bland Apple Ios-användare går det däremot åt andra hållet men de har fortfarande fler användare med betalappar än Android med sina 26 procent. Detta torde vara goda nyheter för utvecklare som länge uttryckt sin oro att utveckla till Android till förmån av Ios.

android-users-finally-buying-paid-apps-1

Skillnaden mellan andelen användare som inte har några betalappar alls är numera ytterst marginell mellan de båda operativsystemen då endast sju procent av Android-användare inte köpt några appar alls, jämfört med sex procent av Ios-användarna.

htc-satisfaction-down-samsung-up-1

I andra delen av undersökningen tillfrågades 15 000 personer om de var tillfreds med sina telefoner och resultaten presenterades i förhållande till tillverkare. HTC och Motorola verkar ha tappat en hel del nöjda kunder medan Samsung har fått något fler. Förändringen bland Ios och Blackberry-användare är i princip oförändrade vilket innebär, om man ska lita på denna undersökning, att fler BlackBerry-användare är nöjda med sina telefoner än HTC- och Motorola-användare. Undersökningen säger dock inget om antalet användare.

Det kan vara värt att nämna att resultaten inte är fullt så drastiska som kanske först kan tro då de kapat y-axeln i grafen ganska ordentligt.

Källa: Pocket-lint


4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
TempelthisPapasUT_lol Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
UT_lol
Medlem
UT_lol

Fyfan för marknadsföringsstaplar! Då syftar jag på den sista som börjar på 60% och slutar på 90%!

this
Medlem
this

[quote name=”Papas”][quote name=”UT_lol”]Fyfan för marknadsföringsstaplar! Då syftar jag på den sista som börjar på 60% och slutar på 90%![/quote]
Jo, de kan lätt vara missvisande så det gäller att ha ögonen öppna! 🙂

Skulle själv räkna efter hur många jag hade köpt men det verkar komplett omöjligt i nya Play. Finns där något bra sätt?[/quote]
Finns tydligen någon som tagit fram en gammal version av Play där man kan se sina betalade appar och installerade. De ändrade ju Play Store så att det blev sämre..

Tempel
Medlem
Tempel

Det intressanta är hur storkonsumenter på Ios faller och hur de som inte handlar alls på nämda ökar, båda kraftigt dessutom. Att nu Android är betydligt större till användarbasen gör att utvecklare kommer satsa först och främst på där pengarna finns dvs Android.