Under en längre tid har det ryktats i etapper om att Apple kan komma att implementera en fingeravtrycksläsare i en nästa Iphone. Dessa rykten har nu fått ytterligare bränsle på elden, och en analytiker hävdar att funktionen kan implementeras under en safirknapp.

Fingeravtrycksläsare som inloggningsmetod har hittat in i mobiltelefoner vid tidigare skeden, men har aldrig riktigt fått fäste nog för att stanna kvar som en standard. Framför allt har de på det stora hela lyst med sin frånvaro sedan smartphones fick sitt stora genomslag och en anledning är brist på smidiga sätt att implementera hårdvaran, inte minst i en tid då design ligger till grund för en stor del av telefoninköpen.

Förra året köpte Apple upp Authentec, ett säkerhetsföretag som specialiserat sig på biometri. Företaget utannonserade därefter till sina dåvarande kunder att de inte skulle kunna fortsätta sina leveranser under 2013 och uppmanade kunderna att söka sig till nya tillverkare. Det är en stark indikation på att någon form av fingeravtrycksläsare är i görningen, men ger i sig inte vidare starka belägg för var tekniken kommer återfinnas.

fingerprintscannerbezel2

Dels finns flera framgrävda patent från Apple som tyder på att det blir just Iphone som inledelsevis får den äran. Ming-Chi Kuo, en analytiker hos KGI som sedan tidigare har bra rykte vad gäller att förutspå kommande funktioner hos Apple-produkter, hävdar nu att Authentecs teknik kommer implementeras i årets flaggskeppsmodell som får namnet Iphone 5S.

I det fallet skulle läsaren enligt Kuo byggas in under hemknappen, som något av en omdesign. Istället för sin nuvarande konkava form skulle hemknappen på Iphone 5S bli konvex och täckas av safirglas för att skydda mot repor och annat slitage.

Även om analytikern i fråga är välrenommerad rör det sig om rykten och ingen bekräftelse kommer finnas förrän vi faktiskt får se utannonseringen av årets Iphone-upplaga, som förväntas äga rum 10-12 september i år, förmodligen i samband med en uppdatering av företagets datorsortiment.

Källa: Phonearena


Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid