Microsoft Flight Simulator 2020 är en av årets stora snackisar inom speltitlar och en ny analys från Jon Peddie Research menar att speltitelns lansering kan komma att leda till en markant ökad försäljning av datorhårdvara, kringutrustning och även VR-headsets.

Microsoft Flight Simulator 2020 är en av de speltitlar som gjort störst ljud från sig under den senaste tiden. Speltiteln som byggde stor hype långt innan sin lansering kan enligt en ny rapport komma att leda till flera miljarder dollar i ökad hårdvaruförsäljning.

Rapporten kommer från Jon Peddie Research (JPR) som förväntar sig att flygsugna datorspelare kommer att spendera omkring 2,6 miljarder dollar sammanlagt för att förbättra sina flygturer. Detta under de tre kommande åren tillsammans med cirka 2,27 miljoner sålda exemplar av speltiteln.

JPR:s rapport nämner att dessa hårdvaruuppgraderingar kommer att ske inom samtliga prestandasegment. Entusiastsegmentet förväntas dock stå för största delen av den ökade försäljningen. Några av komponenterna som väntas stå högst upp på spelsugnas inköpslistor är bland annat processorer, kringutrustning som flygspakar och roderpedaler samt helt nya system och VR-headsets.

Ökad efterfrågan på flygspakar

Enligt The Verge har den amerikanska upplagan av Amazon känt av ett ökat tryck när det kommer till just flygspakar. En snabb titt bland de mest populära modellerna tillgängliga via hemsidan visar hur de allra flesta sålt slut och väntas fyllas på under de kommande månaderna. Alternativt finns de tillgängliga i begagnat skick. Huruvida detta är på grund av Microsoft Flight Simulator i sig är dock omöjligt att säga.

Även i Sverige ser det ut att vara en torka på kringutrustning för flygsimulatorer. Via Prisjakts kategorisida för joysticks och flygkontroller står det klart att efterfrågan överskrider tillgången på denna typ av kringutrustning när de kommer till de flesta av de listade modellerna.

Likt situationen hos Amazon är det inte säkert att det är just Microsoft Flight Simulator som lett till den ökade efterfrågan på flygspakar och annan kringutrustning just i Sverige. Visar sig JPR:s rapport stämma däremot kan tillverkare av denna slags kringutrustning och även hårdvarutillverkare se fram mot ett par bra år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid