Med sina rötter i HTC har två brittiska avstickare grundat ett eget företag med fokus på smartphones kallat Kazam. Företaget hoppas kunna röra runt i grytan på mobilmarknaden och kommer enligt grundarna satsa på design, intuitiv teknik och bra kundservice.

Idag är det ingen stor verksamhet det rör sig om, och ännu är Kazam endast ett lokalt företag i London. Grundarna Michael Coombes och James Atkins har dock i sikte att sprida sig inom Europa när den faktiska telefontillverkningen påbörjas, först i mindre regioner och sedan vidare till en bredare massa.

Coombes2 Atkins2
 Grundarna Michael Coombes och James Atkins

Det finns dock närmast hänsynslös konkurrens på smartphonemarknaden, bland annat från Samsung med sina extrema försäljningssiffror och Apple med sitt starka kapital på banken. Kazam hoppas på att kunna ta sig plats genom att sticka ut i hård- och mjukvarudesign.

“We believe your smartphone is a digital reflection of who you are, and since we are all different, it’s important that we don’t adopt a one size fits all approach” – Michael Coombes, CEO Kazam

Ännu har man inte varken visat upp en prototyp eller utannonserat sina produkters operativsystem (även om Android är en trolig kandidat), eller för den delen vilket företag som ska stå för tillverkningen eller leveransen av komponenter. Vad som antyds är att man vill satsa på mer än bara ett enda flaggskepp i en storlek och design, och istället ha modeller som är lika tekniskt potenta men ska passa olika målgrupper.

“There is a real opportunity for a new mobile brand to disrupt the status quo. We are passionate about delivering a truly positive mobile experience that doesn’t just stop once you’ve bought the phone. Kazam is about stunning design, robust hardware and intuitive technology, underpinned by outstanding customer service.” – James Atkins, CMO Kazam

Kazam räknar med att kunna ha en enhet på marknaden innan årsskiftet, en imponerande snabb debut om tidsplanen kan hållas. Men även om grundarna är optimistiska så återstår det att se om det finns plats för en uppstickare på smartphonemarknaden idag, och vad som i så fall krävs för att få ett genomslag.


2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
matzaEmil T Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Emil T
Gäst
Emil T

Namnet Kazam, för tankarna till Kazaa..

matza
Gäst
matza

Jo det kan tyckas. Men intressant vad de hittar på?!