Lanseringen av AMD:s kommande processorarkitektur Bulldozer, kodnamn Zambezi för konsumenter blev uppskjuten till senare i Augusti på grund av problem med processorn enligt flera olika källor men nu har AMD:s PR-avdelning i norra Europa dementerat uppgifterna och säger att det var helt och hållt strategiskt?

Vi rapporterade tidigare om att Bulldozer vart försenad på grund av prestandaproblem, att man helt enkelt inte kunde nå de mål man satt upp med klockfrekvenser och strömförbrukning med tillräckligt många kretsar. Men AMD:s Guido Lohmann PR-chef i norra Europa säger att beslutet var helt strategiskt.

”Succén med C- och E-serien APU:er framskred till beslutet att första lansera en ny APU på den stationära fronten, för att sedan följa upp med Bulldozer.”

Även John Fruehe, produktansvarig på serverfronten säger samma sak som Lohmann att man möblerade om i deras lanseringsschema för att bättre passa marknaden, AMD och AMD:s partners. AMD har än idag högre efterfrågan på deras Brazos-plattform än vad man kan skeppa vilket är ett tecken på att deras Fusion-familj lyckats bättre än vad man själva hade kunnat hoppas på vilket gör att lanseringen av Llano före Bulldozer är helt logiskt för AMD.

AMD_Bulldozer_Augusti1

Från Computex första Juni i år

Att släppa två helt nya plattformar samtidigt som det först var planerat är en svår bedrift då man måste få deras OEM-partners att lägga lika stort intresse i Llano och Bulldozer när de utvecklar nya produkter när det kommer till bärbara och stationära enheter och marknadsföringen är potentiellt en mardröm så att skjuta upp den ena eller den andra för att ge de nya produkterna och AMD:s partners mer andrum låter inte helt ologiskt.

Lanseringen av Bulldozer beräknas nu ligga i Augusti och till skillnad från vad vi blivit ledda att tro verkar inte företaget ha något problem med sin nya arkitektur? Med tanke på att AMD självklart är väldigt partiska i det här är det svårt att avgöra om det är sanning, men för aktieägarna låter en försening av strategiska skäl bättre än att öppet erkänna att man har prestandaproblem.

Källa: Guido Lohmann, AMD PR Manager Northern Europe, via Planet3DNow!

Relaterade nyheter:

21
Leave a Reply

Please Login to comment
21 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
LaglordenJacob HugossonMcKinley-Boris-Tempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

klart dom säger det

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Låter skumt. I såna fall ska dom väl öka prestandan avsevärt också då när dom väl släpper processorn? för man kan ju inte stå med armarna i kors och se på när motståndaren drar ifrån

coolacrille
Medlem
coolacrille

Ren lögn.

-Boris-
Medlem
-Boris-

Med tanke på att de initialt lär ha något begränsad 32nm kapacitet så låter det logiskt. Med mer saker integrerade är båda Llano och Bulldozer mycket stora chip och med tanke på efterfrågan så lär det vara full fart i fabriken. [quote name=”Viking1962″]Låter skumt. I såna fall ska dom väl öka prestandan avsevärt också då när dom väl släpper processorn? för man kan ju inte stå med armarna i kors och se på när motståndaren drar ifrån[/quote] Så om de väntar 1-2 månader så ska de ha avsevärt mycket mer prestanda? Jag vet inte hur det ser ut i din… Läs hela »

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

Mja… Det låter troligt iaf.

Fast, alltså, var det smart att låta någon som heter ”Guido” uttala sig om saken? (Ni som inte brukar besöka FailBlog och dyl får nog googla det)

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”-Boris-”]Med tanke på att de initialt lär ha något begränsad 32nm kapacitet så låter det logiskt. Med mer saker integrerade är båda Llano och Bulldozer mycket stora chip och med tanke på efterfrågan så lär det vara full fart i fabriken. [quote name=”Viking1962″]Låter skumt. I såna fall ska dom väl öka prestandan avsevärt också då när dom väl släpper processorn? för man kan ju inte stå med armarna i kors och se på när motståndaren drar ifrån[/quote] Så om de väntar 1-2 månader så ska de ha avsevärt mycket mer prestanda? Jag vet inte hur det ser ut i… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Har spekulerat i det tidigare och för AMD är OEM kunderna mainstreamsegmenetet så mycket viktigare att dom måste prioritera dessa kunder eftersom det är där volymen finns. Bara gratulera AMD till en lyckad produkt även om det för egen del känns surt. Charlie på S|A spekulerade dessutom i att man varit tvungen att trycka ut serverversionen först och Cray XK6 nyheten nyligen kan ju ha en del i det. Burken i Schweiz skall ju vara färdig till hösten och det skulle ju vara några Interlagos i den. Hursomhelst så är ju det här ett resultat av att AMD inte fick… Läs hela »

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”Viking1962″]
Är det verkligen bara 1-2 månader? det var ju snack att Bulldozer skulle släppas i April redan även om AMD inte bekräftat det, men skitsamma för min del. Jag har ju inga pengar att köpa en nu i alla fall :)[/quote]

Snacket om April var ju så dumt att jag blir ledsen på folk. Det var en fejkad slider som sa produktionsstart i april. Så även om slidern varit äkta så hade det fortfarande inneburit lansering i Juni.

Laglorden
Medlem
Laglorden

”Strategisk” hmm… Det verkar ju troligare att de vet om det finns några problem som gör att de måste göra en ”respin” på cpuerna. Sen är det det där också med produktplanen på http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/Ozel-Haber-AMDnin-Bulldozer-FX-serisi-ilk-islemcilerinin-omru-sadece-6-ay-olacak.htm som säger att de ska fasa ut Bulldozer vid årsskiftet, eller iaf ersätta modellnumren FX-8100 med 8120 osv osv. Verkar som de kör en ”Phenom” och har hittat nåt som gör de måste ”göra om, göra rätt” innan de funkar som de ska.

Sen vet jag inte om de är så bra ha en produkt som innehåller både orden ”Bull” och ”Doze”… 😉

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”Laglorden”]”Strategisk” hmm… Det verkar ju troligare att de vet om det finns några problem som gör att de måste göra en ”respin” på cpuerna. Sen är det det där också med produktplanen på http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/Ozel-Haber-AMDnin-Bulldozer-FX-serisi-ilk-islemcilerinin-omru-sadece-6-ay-olacak.htm som säger att de ska fasa ut Bulldozer vid årsskiftet, eller iaf ersätta modellnumren FX-8100 med 8120 osv osv. Verkar som de kör en ”Phenom” och har hittat nåt som gör de måste ”göra om, göra rätt” innan de funkar som de ska. Sen vet jag inte om de är så bra ha en produkt som innehåller både orden ”Bull” och ”Doze”… ;)[/quote] Men varför… Läs hela »

Laglorden
Medlem
Laglorden

Asså om det bara är de skruvar upp mhzen ett steg mellan 8100 och 8120 då håller jag med dig, men om det är att de gör några andra saker som ändrar i arkitekturen så… OM förseningen är strategisk så borde det finnas mängder med testexemplar ute på review-sidor, de borde kunnat gödsla med dem typ. IOFS förstår jag om NH och andra är under NDA isånafall (men om de INTE borde ju nån här kunna säga ”nej, vi har inte fått nåt testexemplar… *hint hint*) Men isånafall (hur det brukar funka) så borde då också finnas mängder och miljarder… Läs hela »

McKinley
Medlem
McKinley

Ja, jag har fått motstå kritik för min inställning till AMD men det är verkligen inte svårt att ha denna inställning till dem när man upprepar samma misstag gång på gång. De kan kalla det vad sjutton de vill men för mig så är detta bara ren BS från AMDs håll.

Tumma ner mig era AMD-fanatiker. Sanningen svider, det vet jag.
Ni borde istället vara glada att det faktiskt finns ett företag som leverar gång på gång.

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”McKinley”]Ja, jag har fått motstå kritik för min inställning till AMD men det är verkligen inte svårt att ha denna inställning till dem när man upprepar samma misstag gång på gång. De kan kalla det vad sjutton de vill men för mig så är detta bara ren BS från AMDs håll. Tumma ner mig era AMD-fanatiker. Sanningen svider, det vet jag.Ni borde istället vara glada att det faktiskt finns ett företag som leverar gång på gång.[/quote] Du får inte tummen ner för att du kritiserar AMD, jag har själv haft en del synpunkter. Det du får tummen ner för… Läs hela »

McKinley
Medlem
McKinley

Jag kritiserar inte andra medlemmar, inte vad jag kan komma ihåg i alla fall.
Ni får gärna hänvisa till några inlägg som styrker era påståenden.
Att jag sen har ganska så nedvärderande inställning till AMD är en annan sak.

McKinley
Medlem
McKinley

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”McKinley”]Jag kritiserar inte andra medlemmar, inte vad jag kan komma ihåg i alla fall.Ni får gärna hänvisa till några inlägg som styrker era påståenden.Att jag sen har ganska så nedvärderande inställning till AMD är en annan sak.[/quote]Titta på ditt egna inlägg från tidigare i den här nyheten, sen går det gräva fram ett antal från andra AMD-relaterade nyheter vilket lustigt nog verkar vara näst intill de enda du svarar i. Sluta upp med ditt påhopp och dina spydiga kommentarer mot ”AMD-fanatiker” det är bara löjligt och väldigt omoget, sen struntar jag och troligtvis de flesta av alla andra… Läs hela »

Laglorden
Medlem
Laglorden

Här finns det nu prestandatester läckta på en sån kines-site jag snackade om förut iaf:
http://www.chiphell.com/thread-210890-1-1.html

Så, det kanske blir nånting i Augusti iaf 🙂 Å andra sidan verkar den 8 core (ES förvisso, men iaf) långsammare än en 4 cores Intel-propp i samma hastighet i Photoshop iaf 🙁