Taiwanesiska Hon Hai, publikt känt som Foxconn, har enligt uppgifter planer på att öppna ett forsknings- och utvecklingscenter i Japan för att ge sig in på OLED-industrin. Målet ska vara att knäcka koreanska Samsung som ses som något av en ärkefiende.

Det råder oerhört kylig stämning mellan Foxconn och Samsung. Taiwanesiska Foxconn är världens största massproducent för elektronik och agerar partnertillverkare för flera av de mest högprofilerade företagen i branschen, däribland Dell, Sony, Nintendo, Microsoft och många andra. Det koreanska komglomeratet Samsung är i sin tur en jätte inom både marknadsföring av sina egna produkter och partnertillverkning åt andra i industrin.

Foxconns VD Terry Gou har få snälla ord att uttrycka om Samsung och har uttryckt att den taiwanesiska jätten mer eller mindre förklarat krig mot sin koreanska konkurrent. Gou ser Samsung som ett ”motbjudande och småsint” företag som hugger sina konkurrenter i ryggen, och menar att Samsung känner likadant på sin sida och rent av har inlett en intern ”krossa Taiwan”-strategi.

terrygou

”Samsung is a despicable petty company that always stabs the backs of competitors.”
– Terry Gou, VD Hon Hai/Foxconn

En av Samsungs ögonstenar är OLED-industrin, och det är hit Foxconn nu vill expandera sin verksamhet. För närvarande bygger man enligt uppgifter till Oledw ett forsknings- och utvecklingscenter för OLED-teknik i Japan, som kommer ha 20 anställda i år och expandera med ytterligare 20 de närmsta tre åren.

Målet är att kunna masstillverka OLED-paneler för att konkurrera med LG och Samsung år 2015, och det är ett mål man hoppas uppnå i samarbete med japanska Sharp, som för närvarande äger den LCD-fabrik som Foxconn köpt en andel av. Huruvida Foxconn har vad som krävs för att tackla Samsungs oerhört starka marknadsfäste återstår att se.

Källa: Oledw (kinesiska) via Flatpanelshd


Relaterade nyheter

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
AMD73shaglordLordShagölkölkjTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Dom där tre folken, kineser, koreaner och japaner gillar verkligen varandra :-*

ölkölkj
Gäst
ölkölkj

Var det inte han som beskrev sina anställda som ”omständiga djur”?

Micke
Medlem
Micke

Om det stämmer det som Foxconn-chefen säger så är det ju skitbra. Mera konkurrens gynnar hela världen.

/s

LordShag
Gäst
LordShag

[quote name=”shaglord”]Om det stämmer det som Foxconn-chefen säger så är det ju skitbra. Mera konkurrens gynnar hela världen.

/s[/quote]

Mer monopol är alltså din visa.
Det brukar ju gå bra.
/s

Micke
Medlem
Micke

[quote name=”LordShag”]Mer monopol är alltså din visa.
Det brukar ju gå bra.
/s[/quote]

Hur tänkte du nu? Tänkte du alls?

Om Foxconn ger sig in i en branch och blir en till aktör för de konkurrenterna, hur är det vägen till monopol? Det är precis raka motsatsen.

Vill du se ett par få aktörer se ut som de är goda vänner? Nej de får gärna visa att de kämpar mot varandra och arbetar 100% för att leverera en bättre produkt till fler av världens invånare.

/s

AMD73
Medlem
AMD73

[quote name=”Tempel”]Dom där tre folken, kineser, koreaner och japaner gillar verkligen varandra :-*[/quote]nu ska du inte vara sådan. Här i Sverige tror vi på mångkulturen.Husby var ju lysande exempel på hur bra det funkar med mång kulturen.Läste precis med nån korkad kvinna vad annars. som skrev att invandringen är bra för Europa fasten det ger en extrem arbetslöshet enligt henne.. ju mer olik tänkande människor på samma ställe ju bättre vet ni väl. 😆 Jippi då kanske man kan köpa stor oled tv 2015. ingen ide byta ut min 55 tums led tv till 65 tums nu då. haft den… Läs hela »