Fractal Design Define C är namnet på den svenska tillverkarens två nya chassin. Ett optimerat för Micro-ATX och ITX samt ett för fullstora ATX-byggen.

Svenska Fractal Design har gjort ett namn för sig inom datorvärlden med sina stilrena och ljuddämpade chassin. Nu är det dags för deras hyllade Define-serie att få tillökning. Två nya chassin vid namn Define C och Define Mini C.

Define C-lådorna behåller det klassiska, stilrena utseendet men har en något moderniserad insida.
Med nätaggregatet gömt nere under ett täckande parti som även huserar hårddiskar om man så skulle vilja så blir det lättare att få till ett bygga utan en massa synliga kablar.

Fractal Design Define C behåller även företagets ModuVent-system som låter användaren plocka bort ljuddämpande plattor på ovansidan av chassit för att utöka kylningskapaciteten.

Fractal Design Define C

Den större varianten i den nya C-serien kommer med stöd för ATX-moderkort. Sju stycken expansionsplatser, stöd för grafikkort upp till 315 millimeter (mm) i längd samt nätaggregat upp till 175 mm

Chassit har stöd för upp till 360 mm stora radiatorer i fronten, 240 eller 120 mm i toppen samt 120 mm i bakkant. Det finns även stöd för luftkylare med en höjd upp till 168 mm vilket gott och väl får plats med en Noctua NH-D15 eller annan luftkylare av större modell.

Fractal Design Define Mini C

Lillebrorsan i C-serien har stöd för micro-ATX och ITX moderkort och kommer utrustad med fem stycken expansionsplatser i chassits bakkant.

Vi se samma designspråk som hos tidigare chassin i Define-serien och till skillnad från sin storebror så är Define Mini C helt enkelt en mindre variant men med nästintill identiska egenskaper.

Radiatorstödet i den mindre modellen tillåter för en 280 mm radiator i fronten och förutom det så har den samma radiatormöjligheter som storebrodern. Alltså 120 eller 240 mm i toppen samt en 120 mm radiator i där bak.

Båda versionerna av Define C kommer utrustade med två stycken USB 3.0, ljudutgång, mikrofon-ingång samt självklara start och reset-knapparna på den främre IO-panelen. Båda modellerna kommer att finnas tillgängliga i utföranden med eller utan sidofönster.

Fractal Design Define C och Define Mini C förväntas dyka upp i butik inom kort och får ett pris på strax över 900 svenska kronor för ATX-modellen och runt 850 svenska kronor för m-ATX modellen.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
this Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Tycker dock Phanteks chassin är de nya herren på täppan.