Fractal Design fortsätter att uppdatera sina redan populära datorchassi. Den svenska tillverkaren har nu lanserat den tredje versionen av miditowerchassit Define. Fractal Design Define R3 kommer i fyra olika färger och med optimeringar för kabeldragning, luftflöde och andra godsaker.

Define R3 bygger på precis samma grunddesign som sina kritikerrosade syskon men Fractal Design har alltså gjort flera förändringar efter att man tagit del av feedback från konsumenter och användare.

Define R3 har förutom nya repmotståndiga färgtema även fått dess interna design optimerad. Man har förbättrat luftflödet runt fläktarna, använt sig av effektivare ljuddämpningsmaterial, större hål i moderkortsplattan för installation av kylare, ett utvecklat kabeldragningssystemet samt andra mindre förbättringar.

AWbild_2_2

Define R3 har fortfarande samma mått som R2 modellen och närmast identisk estetisk design. Fractal Design har dock även sett över fläktarna som är något kraftfullare i R3 modellen vilket betyder att den integrerade fläktkontrollern faktiskt kan komma till användning.

Fractal Design Define R3
Lådtyp: Miditower
Sidpanel: Ljuddämpad, plats för 120mm fläkt
Mått (WxHxD): 207,4 x 440,0 x 521,2 mm
Vikt: 12,50 kg
Färg: Svart, titan, silver, vit
Formfaktorstöd: ATX, Micro ATX, Mini ITX
Kylning (fläktar): 3 st. 120 mm (2 stycken 120mm ingår)
4 st. 120/140 mm
Material: Stålplåt
Interna enheter: 8×3,5” (SSD kompatibla)
Externa enheter: 2×5,25″
Expansionsplatser: 7
Nätaggregat: Inget som medföljer
Anslutningar 2x USB 2.0, 1x eSATA och ljudanslutningar
Övrigt: Ljuddämpningsmaterial förinstallerat
Fläktkontroller
Gummistöd för hårddiskar
Gummistöd för hårddiskbur
Distanser fästa i golvet
Löstagbar fläktmodul 
Pris: 899 kronor inklusive moms (999 kronor för vi modell)

Mer information om Fractal Design Define R3 finns att hitta på tillverkarens hemsida.

För den som vill läsa mer om dess lillebror Fractal Design Array kan vi rekommendera vår Serverbyggarskola.

blbild_1_1 sibild_4_1

 

blbild_2_2

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ImlalAnton KarmehedbaronatomTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Skulle gärna se en R3 oldskool, nätagget uppe och inga hål i takplåten. Då får man automagiskt ett utsug nära cpun och kan minska antalet fläktar totalt.

baronatom
Gäst
baronatom

Själv har man ett P180B SPCR-edition sedan 2006 och jag har fortfarande inte sett några skäl till att byta, förutom estetiska skäl. Men då burken ändå står under mitt skrivbord hade jag ändå inte märkt någon skillnad, kanske om jag hade ett vitt R3 chassi isåfall. Får plats med 6 hårddiskar, och räcker inte det kan jag montera 3 till (4 om jag tar bort optiska enheten) i 5-tums platserna med upphängning eller i färdiga lösningar från t.ex. hFX, Scythe med flera. Kabeldragningen kan ju alltid förbättras men eftersom jag inte har hål i sidoplåten för inblick och dessutom ingen… Läs hela »

Imlal
Gäst
Imlal

Än så länge har jag inte hittat något som får mig att vilja byta ut mitt Cooler Master Cosmos 1000. Men jag kan säga att när jag rekommenderar delar till vänner och bekanta så är det oftast Fractal Design Define R2 som jag har rekommenderat hitintills just pga bra design och framförallt så får man mycket för priset. Cosmos 1000 kostar lite väl mycket, så det är svårt att rekommendera när det finns chassin som gör jobbet nästan lika bra för halva priset eller tom mindre.

//Jimmy