Fractal Design har presenterat en ny modell av sitt minichassi Node 304 där man satsar på en vit stilren design på det modulära datorchassit. Node 304 kan trots sin ringa storlek rymma upp till 6 hårddiskar och tre fläktar men när det kommer till moderkort får man nöja sig med mini-ITX.

Svenska Fractal Design har länge varit kända för sina stilrena och budgetinriktade datorchassi. Deras Node 304 är senaste försöket att skapa en liten smidig lösning för filservrar, speldatorer och andra system i litet format men förhållandevis krävande hårdvara.

node

Fractal har satsat på en modulär design med tre separata hårddiskburar som går att flytta, plocka ur och organisera lite efter egen önskan. Detta för att kunna välja om man vill driva många hårddiskar eller alternativt stora grafikkort. Nu kommer chassit så i en ny vit modell, Node 304 White, som likt sin svarta föregångare bjuder på två USB 3.0-portar, två 92 millimeters fläktar samt en 140 millimeters fläkt och utrymme för 6 stycken 3,5 eller 2,5 tums hårddiskar. Med två av hårddiskburarna bortplockade (2 HDD-platser är då kvar) rymmer chassit grafikkort på upp till 310 millimeter.

Annons

node2

Node 304 har även stöd för vanliga ATX-nätdelar på upp till 160 millimeters djup samt har en vikt på 4,9 kilo. Chassits mått är 250 x 210 x 374 millimeter och skeppas även med en integrerad fläktkontroller som styr de tre medföljande fläktarna.

Fractal Design Node 304 white kommer att finnas i butiker inom kort och väntas få en prislapp på runt 800 kronor inklusive moms.


Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
n0paxPsynoKhi0 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

När jag först såg den översta bilden trodde jag det var en mikrovågsugn…

n0pax
Medlem
n0pax

Klart det är en mikrovågsugn, är bara tillverkarna som försöker sälja dessa som datorchassi : P

Snart kommer även Electrolux ut med ett big tower, med samma kylning som till frysboxarna : )