Fractal Design är ett av de senaste årens stjärnskott på PC-marknaden. Den svenska tillverkaren har fått mycket positiv kritik för inte minst sitt miditowerchassi Fractal Design Define R2. Nu har man visat upp nya chassimodeller och avslöjat lite planer för framtiden.

Fractal Design kommer under 2010 att lansera en uppdaterad version av sitt populära Define R2 chassi. Fractal Design Define R3 bygger på samma grunddesign som sin föregångare men kommer att säljas i både svart och vitt färgtema, samtidigt som man gjort mindre förbättringar och optimeringar efter konsumenters efterfrågan. som något kraftfullare fläktar och nya silikondämpningar.

r2
Fractal Design R3

Fractal Design Array R2 blir en ny uppdaterad modell av deras nyligen lanserade mini-ITX chassi. Den nya modellen som likt föregångare är anpassad för NAS/WHS-marknaden kommer med bättre ljudisolering och ska även gå att sälja utan nätdelar.

Fulltower, micro-ATX och ny chassiserie

Fractal Design satsar även på att bredda sitt sortiment med chassi i olika storlekar. Define XL ligger närmast till hands som i fulltowerformat rymmer allt från 180mm fläktar till tiotalet hårddiskar.

xl
Fractal Design Define XL vs. Define R3

I framtiden har man även planer på ett micro-ATX-chassi i Define-serien, samtidigt som man med sin kommande Fractal Design Arc-serie ska satsa mer på luftflöde och extrema användare, om än i relativt stilren design. Denna serie väntas debutera under oktober/november.

Satsning på en ”underutvecklad” HTPC-marknad

Sist men inte minst avslöjade man i en intervju med Bit-tech att HTPC-marknaden ligger nära till hands. Där man inte bara är intresserade av chassi utan även fjärrkontroller där man planerar en high-end modell som vi hoppas se mer av inom kort. Kanske en konkurrent till Logitech Harmony? 

Svenska Fractal Design har fått en bra start på sitt företag och framtidsplanerna ser lovande ut, lite på att vi följer utvecklingen här på NordicHardware.

Källa: Bit-Tech


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid