Freecom ger sig in på den färska Thunderbolt-marknaden och lanserar en ny extern höghastighetshårddisk som är den minsta i klassen. Freecom Mobile Drive Mg är endast 15mm hög och rymmer under sitt magnesiumhölje en kapacitet på maximalt 1TB och ett Thunderbolt-gränssnitt.

Freecom Mobile Drive Mg är enligt tillverkaren själv världens minsta Thunderbolt-hårddisk och med en ensam 2,5 tums hårddisk är det inte mycket som tar upp utrymme. Den externa hårddisken omsluts av ett magnesiumhölje och mäter 129 x 81 x 15 mm. Hårddisken är med avsikt designad för att matcha Apples stilrena Mac-datorer och därmed känns det ganska naturligt att Mg-serien får stöd för det nya Thunderbolt-gränssnittet där Apple ligger i framkant.

Freecom-Mobile-Drive-Mg_JP_7

Freecom avslöjar inget om enhetens datahastigheter med Thunderbolt-gränssnittet anslutet men med USB 3.0 når enheten upp till 130 MB/s, vilket bör ge en god indikation på vart Thunderbolt-modellen också bör ligga. Hårddisken kommer formaterad med HFS+ och kompatibel med Time Machine. Freecom kommer börja sälja Thunderbolt-versionen av Mobile Drive Mg i juli månad på Apple Store och sin egna webbplats. Det rekommenderade priset landar på 2 295 kronor inklusive moms och hårddisken skeppas med två års garanti.


6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedTempelDravondMarquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Hårddiskar? Ge oss externa grafikkort istället!

Marquzz
Medlem
Marquzz

[quote name=”Anton Karmehed”]Får väl nästan hålla med där Marcus 😉
Inget fel på lite extra lagring till en tunn bärbar, men damn en docka med grafikkort OCH hårddisk hade varit något![/quote]
You bet! Då kan vi börja snacka! Då kan man äntligen gå över till endast en bärbar.

Dravond
Medlem
Dravond

Haha kostar det verkligen 800kr att sätta dit en TB kontakt (tänkte på prisjakt anonsen under som hänvisar till en freecom USB3/FW800) 😆 En grafik docka vore inte helt fel men behövs nog minst nästa gen TB för att klara av högprestanda grafikkort (typ 680), TB går har jag för mig ”bara” på PciE 2.0 x4… Annars vill jag gärna se en snygg ”modul” koppling av lagring, grafik vidarekoppling för exmpelvis skärm och ett par USB utgångar för mus/tgb… Då börjar vi tala om något fantastisk intressant… Sen vad priset för något sådant skulle landa på vill jag inte gissa… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Hur skall applefolket motivera ett köp av en sån här, magnesium, det är ju aluminium som är da shit för mactalibaner för det var ju så unikt när apple började med det i sina chassin (sen att magnesium är annu lättare är ju inget dom tar hänsyn till) för Apple gjorde ju något nytt och bättre när dom kom med det.